Alla är konstnärer i Folkkonst – konst för folk

Sitter du hemma och målar, tecknar, fotograferar eller gör andra konstverk? Nu har du chans att ställa ut på Galleri Vitt brus i Stadsbiblioteket. Lördag 19 februari är galleriet öppet för alla som vill komma och hänga upp sitt konstverk.

Ett par händer blandar färg med en spatel på en palett, det står färgburkar intill

Målar, tecknar eller fotograferar du? Kom till Galleri Vitt brus lördag 19 februari och häng upp din tavla.

Utställningen ”Folkkonst - konst för folk” kommer enbart att bestå av tavlor - inga skulpturer - och är öppen för alla åldrar. Enda kravet för att vara med i utställningen är att du ska vara bosatt i Uddevalla kommun.

- Det finns jättemånga människor som sitter hemma och målar, tecknar eller fotograferar, men som aldrig ställt ut. Med den här utställningen vill vi ge alla en chans att visa upp vad de kan och visa bredden av konstnärliga uttryck. Vi har ingen åldersgräns, vi vill att så många som möjligt vågar ställa ut något, säger Stellan Hedendahl, kultursamordnare.

Ta med din tavla och låna hammare och spik

  • Konceptet innebär att du tar med dig en tavla som du själv har gjort, inramad eller inte inramad, och kommer till Galleri Vitt brus lördag 19 februari klockan 10.00-14.00.
  • När du kommer till galleriet blir du fotograferad tillsammans med ditt konstverk. Dessa foton läggs sedan upp på en sida på uddevalla.se, där alla deltagande konstnärer i utställningen ”Folkkonst – konst för folk” kommer att presenteras.
  • På Galleri Vitt brus får du hammare och spik och väljer själv en plats där din tavla ska hänga.
  • En tavla per person.
  • Tavlan du ställer ut får som mest vara 100 cm bred och 100 cm hög.
  • Tavlans motiv får inte vara rasistiskt, främlingsfientligt eller diskriminerande på något sätt.
  • I galleriet kommer det att finnas en lista med nummer över samtliga konstverk och vem som gjort dem.

Häng upp din tavla 19 februari

Vill du ställa ut din tavla? Välkommen till Galleri Vitt brus i Stadsbiblioteket lördag 19 februari klockan 10.00-14.00. Ingen föranmälan krävs. Vi släpper bara in ett par personer i taget på grund av pandemin.

Utställningen Folkkonst kommer sedan att pågå under perioden 19 februari-19 mars. Galleri Vitt brus har samma öppettider som Stadsbiblioteket