Folkets Hus hederspris tilldelas Kerstin Karlsson

Kerstin Karlsson, kultursamordnare på kultur och fritidsförvaltningen, tilldelas Uddevalla Folkets Hus Hederspris. Priset tillkännagavs av Folkets Hus idag fredag 18 februari, och består av diplom, blommor och 5000 kronor.

Kerstin karlsson står vid en mur, hon håller i en rosa blombukett och ett inramat diplom

Kerstin Karlsson får Folkets Hus Hederspris.

Motiveringen till Folkets Hus Hederspris är:

”I sin yrkesroll har Kerstin bjudit ett engagemang mycket större än någon arbetsgivare kunnat kräva. För många unga har Kerstins osjälviska engagemang haft avgörande betydelse för hur deras liv ser ut. Genom att närvara har Kerstin fått ungdomar att känna att det finns en tro på dem, någon som lyft dem, visat vägen till musiken, varit en trygg vuxen och en förebild. Hon valde att bli en vän, en syster, en mamma, den man inte ville göra ledsen, den man skärpte sig inför. Uddevalla har idag en mängd trygga vuxna, för att Kerstin fanns där. I 40 år har Kerstins engagemang påverkat och det påverkar fortfarande.”

- Jag är otroligt hedrad och glad, det är fantastiskt och väldigt stort att bli kallad eldsjäl och höra en så fin motivering. Det är viktigt att vara närvarande när man arbetar med ungdomar och att ta dem på allvar, att lyssna på dem. Jag vill att ungdomarna ska lyckas, det är mitt jobb att vara engagerad, säger Kerstin Karlsson.

Kerstin Karlsson är kultursamordnare och har fokus på unga, framförallt arbetar hon idag med ungdomar via Giraff, kultur och fritids stöd till unga. Kerstin har tidigare under 30 år arbetat som fritidsledare på Dalabergs fritidsgård, arbetat med lägerverksamhet, kollo och andra aktiviteter för unga.

Kriterierna för Folkets Hus Hederspris är att utmärkelsen ska gå till den eller de som genom stort engagemang, kunnighet och utan att sätta sig i främsta rummet, på ett positivt och betydande sätt satt fokus på andras behov och önskemål och på så sätt bidragit till att möjliggöra, förbättra eller arbeta för en sak som är viktig för andra medmänniskor.