Hur mår havet?

8+fjordar bjuder in till digitalt uppstartsmöte om havsmiljön torsdag 3 mars, varmt välkommen! Under det digitala mötet får du veta mer om tillståndet i fjordarna, aktuell forskning och vad som i dag görs för att förbättra miljön i våra bohuslänska kustvatten.

hav och klippor plus en sandstrand, det ser ut som tidig vår med gulnat gräs i förgrunden

Hur mår havet?

8+fjordar är sedan 2021 ett av tre pilotområden för ekosystembaserad havsförvaltning och på mötet kommer du att få veta mer om vad det innebär.

Vad tycker du är viktigt? Vi vill samla alla intresserade i området för en gemensam kartläggning av havsmiljön med syfte att ta fram en strategi för ett hållbart nyttjande av havet. Hoppas vi ses!

Tid och plats: Torsdag 3 mars klockan 18.00 – 20.30. Läs hela programmet på 8+fjordars hemsida där det också finns länk till det digitala mötet via Zoom. Ingen anmälan krävs. Varmt välkomna!

8+fjordar är ett samarbete mellan kommunerna Uddevalla, Stenungsund, Orust, Tjörn och Kungälv. Åtgärderna som genomförs ska ligga i linje med våra nationella miljömål: ett hav i balans och en levande kust och skärgård.