Ansök om sommarlovspraktik senast 20 mars

Uddevalla kommun erbjuder praktikplatser för ungdomar som inte får något sommarjobb. Du som är folkbokförd i Uddevalla kommun och som går i grundskolans årskurs 9 samt årskurs 1 på gymnasiet, kan ansöka om sommarlovspraktik. Sista ansökningsdag är 20 mars, så passa på!

glada skolungdomar med olika etnisk bakgrund står tillsammans intill en byggnad

Vill du söka sommarlovspraktik? Ansökan öppnar idag 28 februari.

Ungdomarna får sommarlovspraktik inom kommunala verksamheter eller föreningar, stiftelser och civilsamhället. Platserna kommer att lottas ut bland dem som söker.

Sommarlovspraktik finns bland annat inom grönyteskötsel, strandstädning, barnsomsorg, djurskötsel och kulturaktiviteter.

Sommarlovspraktik ger erfarenhet från arbetslivet

Sommarlovspraktik är ingen anställning, utan en praktik för dig som inte får ett vanligt sommarjobb. Som sommarlovspraktikant får du möjlighet att få inblick i ett visst yrkesområde och kan skaffa dig erfarenheter från arbetslivet. De som tar emot praktikanter får möjlighet att komma i kontakt med framtida arbetskraft och visa vad ett visst yrke innebär.

Ersättning och praktikperioder

Ersättningen för ungdomar som går ut årskurs 9 är 52 kronor/timme och för ungdomar som går ut årskurs 1 på gymnasiet 54 kronor/timme.

Praktiken varar upp till tre veckor, max 90 timmar, och pågår under veckorna 24-32:

• Praktikperiod 1: 13 juni – 1 juli
  • Praktikperiod 2: 4 juli – 22 juli
  • Praktikperiod 3: 25 juli – 12 augusti

Vill du söka sommarlovspraktik?

Du ansöker om praktikplats här via uddevalla.se

Sista ansökningsdag är den 20 mars.