Uddevalla tar emot flyktingar - kan du hjälpa till?

Idag onsdag kommer ett 50-tal flyktingar från Ukraina till Uddevalla. Kommunen har förberett för mottagande av 80 flyktingar i nuläget, men fler platser kommer att behöva iordningställas. Har du en bostad som kan användas för människor på flykt eller kan du tolka?

händer som hålls tillsammans

Kommunen har förberett för ett mottagande med möblerat boende där det finns sängar, mat, hygienartiklar, wifi och övrigt som behövs för att kunna leva. Fortsatt arbete pågår med att förbereda för fler ankommande flyktingar inom kommunens regi. Läget kan snabbt förändras och kommunen vill ha en beredskap för detta.

Fram till sommaren kan det komma betydligt fler människor som behöver skydd. Därför efterlyser kommunen nu tolkhjälp och tips om boende från privatpersoner.

- Vi tar gärna emot anmälningar om ni har en bostad som kan hysa människor på flykt, gärna för fem personer eller fler men vi är tacksamma för alla tips. Och vi är också intresserade av om det finns människor som kan ukrainska och kan tolka, eller kan prata andra språk, säger Björn Segelod, säkerhetschef.

Har du tillgång till bostad för flyktingar eller kan du tolka? Anmäl ditt intresse via detta formulär