Fullspäckad kulturscen på aktivitetshuset Rampen i vår

Våren på aktivitetshuset Rampen blir händelserik! Vad sägs om att lyssna på americana-konsert med Easy October, författarsamtal med tångdykerskan Linnea Sjögren eller deckarförfattaren Johan Theorin, eller kanske en helt nygjord dansföreställning med ReAct!?

Dansgruppen ReAct går upp för en betongtrappa

Fullspäckad vår på Rampen! Bland annat kommer dansgruppen ReAct! till Rampen den 6 april.

Snart har två år passerat sedan det nya aktivitetshuset Rampen slog upp dörrarna för allmänheten. Många har hittat in till den nya verksamheten och kulturscenen som ligger i anslutning till Källdalsskolan på Lingatan 5 i västra Uddevalla.

Redan nästa vecka blir det ur-premiär för Rampens musikscen. Det är Americana-bandet Easy October som bjuder på musik med rötterna i 60 och 70-talets country. Vi har också bjudit in två författare att hålla föredrag, tångdykerskan Linnéa Sjögren kommer för att berätta om sina favoriter i havet, hur man plockar och tillreder tång. Deckarförfattaren Johan Theorin som är aktuell med sin senaste roman ”Benvittring” kommer till Rampen lagom till påsk. Vi är också väldigt spända på vad dansarna i ReAct! ska hitta på. I sin föreställning ”An action for Ruben at Rampen” kommer de att hylla Rampens maskot ”Ruben” som är en uppblåsbar plastflamingo. Ja ni förstår, vad som helst kan hända! Och framför allt är du varmt välkommen att ta del av allt.

- Nu längtar vi efter att få komma igång fullt ut med kulturarrangemangen som riktar sig mot den vuxna publiken. Vi ser hur besökssiffrorna går stadigt uppåt, fler och fler vågar sig ut. Många har saknat det sociala sammanhanget som vi kan erbjuda här på Rampen, säger Patrik Berg, samordnare för verksamheten.

Barn- och ungdomsverksamheterna som är prioriterade i Rampen har kommit i gång på ett fint sätt. Många tar del av bibliotekets sång- och sagostunder eller engagerar sig med sitt intresse på fritidsgården.

- Det finns många anledningar att besöka Rampen. Många hittar hit genom föreningslivet som fyller idrottshallen kvällar och helger, eller som besökare i biblioteket och cafét. Närheten till två stora skolor och ett bostadsområde med många barn och unga gör också kulturskolans kurser och fritidsgårdens verksamhet till viktiga och naturliga anledningar att komma till Rampen, säger Patrik Berg.

Program på Rampen våren 2022

Konsert: Easy October
Måndag 28 mars kl 18.00
Fri entré, ingen föranmälan
Konsert Easy October

Författarbesök: Linnéa Sjögren
Lördag 2 april kl 13.00
Begränsat antal platser, anmäl dig via biblioteket 0522-69 62 11
Författarbesök Linnéa Sjögren

Dansföreställning: ReAct! ”An action for Ruben at Rampen”
Onsdag 6 april kl17.00
Dans ReAct

Författarbesök: Johan Theorin
Måndag 11 april kl 13.00
Entré 50 kr. Köp biljett från och med 28 mars 0522- 69 62 11
Författarbesök: Johan Theorin