Ny utställning på Galleri Vitt brus

Från och med lördag 26 mars kan du se en ny utställning på Galleri Vitt brus i Stadsbiblioteket. Utställningen heter ”Varför skateboard? En utställning om människorna, gemenskapen, glädjen och kreativiteten”. Välkomna!

skateboardåkare i luften

Aktivitetsparken på Oljeberget är en plats som uppskattas av skateboardåkare.

Det är Uddevalla skateboardförening som står bakom utställningen, där du får veta mer om skateboardens historia, utveckling men också andra spännande inslag.

Så här säger föreningen om sin utställning:

”Vi som medlemmar i Uddevalla skateboardförening tycker att det är kul att åka, men vi tycker också att mötesplatserna där man åker skateboard är spännande. Där möts alla åldrar, gammal som ung, tjejer och killar, med olika härkomst, på en likvärdig plattform. Här i Uddevalla finns två spännande mötesplatser: Aktivitetsparken på Oljeberget och nya skatehallen som ligger i gamla idrottshallen i centrala Uddevalla. I vår utställning finns också flera kreativa inslag, vi visar föremål i kanadensisk lönn som är tillverkade av gamla uttjänta skateboards, motivmålningar som finns på baksidan av skateboards, och egentillverkade skateboards som säljs till förmån för ett rent vatten-projekt. Vi hoppas att utställningen kan skapa förståelse för att skateboard kan bidra till en bättre stad, och att passionen för skateboard kan bidra till någonting fint.”

Välkommen till invigning av utställningen!

Tid och plats: Lördag 26 mars klockan 11.00, Galleri Vitt brus, Stadsbiblioteket Uddevalla.

Utställningen pågår 26 mars-23 april.

Uddevalla skateboardförening på facebook

Galleri Vitt brus har samma öppettider som Stadsbiblioteket