Vinnare av internationella priset i UF får träffa Japans ambassadör

Årets vinnare av det internationella priset i Ung företagsamhet går till Recroutons UF, som drivs av Melissa Karlsson och Thea Helleborn på Uddevalla gymnasieskola. Priset innebär att eleverna kommer att få åka till Stockholm i maj för ett möte med Japans ambassadör i Sverige, Noke Masaki.

Två gymnasietjejer står framför en ljus vägg

Melissa Karlsson och Thea Helleborn har vunnit det internationella priset i Ung företagsamhet och får träffa Japans ambassadör i Stockholm i maj.

Det är Vänortskommittén som delar ut det internationella priset som ingår i den lokala tävlingen Ung & företagsam som genomfördes tidigare i år. Det internationella priset riktar sig till elever som vill prova på en exportmarknad för Japan, genom Uddevallas vänort Okazaki.

Årets internationella pris går till Recroutons UF, vars affärsidé innebär att de tar tillvara gammalt bröd som de smaksätter med olika kryddor, rostar och paketerar för att säljas vidare som krutonger, smart och kostnadseffektivt.

Vänortskommitténs motivering till det internationella priset är:

”Ett väl genomarbetat koncept, från brödsmulor till delikatess. Ett livsmedel som ofta kastas bort har företaget förädlat till en bra affärsidé som har potential och skapar ytterligare möjligheter som kan vidareutvecklas”

Priset innebär vanligtvis att japanska och svenska elever gör en utbytesresa till respektive land och gymnasieskola och håller föreläsningar om sina UF-företag. På grund av fortsatta covidrestriktioner i Japan kommer årets vinnare istället att åka till Stockholm för att träffa Japans ambassadör och få möjlighet att presentera sitt företag och sin affärsidé den 3 maj. Vid träffen med Japans ambassadör deltar också representanter från Vänortskommittén.