Nu kommer vårblommorna

Nu har gatu- och parkenheten börjat plantera vårens blommor. Innan påsk kommer blommorna att pryda sin plats i urnor i centrala Uddevalla och Ljungskile. Sammanlagt är det cirka 6 800 plantor som kommer att sprida vårfägring.

Vårblommor i en stor kruka som planteras

Therese Waldetoft och Anna Jonsson från gatu- och parkenheten planterar vårens blommor i urnor.

Vårens blommor består av påskliljor, penséer, förgätmigej, timjan, gyllenlack och alunrot. Färgerna går i gult, blått, orange, rött, lila, rosa och vitt. Under veckan har några urnor längs Kungsgatan planterats med vårblommor, och fler urnor är på väg. Nästa vecka planteras det vårblommor i Ljungskile.

- Vi har satt ihop lite olika färgkombinationer så att det lyser upp lite, så här års är det färgen man saknar. Vi siktar på att allt ska vara utplanterat inom någon vecka. Några av de plantor vi sätter nu som alunrot och timjan kommer vi att omplantera i rabatter till sommaren, säger Sophia Pagerup, arbetsledare gatu- och parkenheten.

Vårblommor kommer att placeras ut i urnor på Kungsgatan, Kungstorget, Norra Drottninggatan och i Hasselbacken. Det planteras även en del plantor i rabatter längs Södra Hamngatan, samt i Margretegärdeparken och Thordénparken där det också placeras ut urnor. Även vid Ljungskile torg och vid Stadshuset i Uddevalla kommer det att planteras vårblommor i urnor.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00