Upplev en hel veckas dans med performancekompani ReAct!

Nu har du chansen att se massor av dansföreställningar under en hel vecka. Fantastiska ReAct! kommer tillbaka till Uddevalla. De har föreställningar 2, 6 och 9 april.

En tjej med orange tröja bär på en man på sin rygg, mannen har en blå tröja och hänger med huvudet nedåt, han håller i en bok. De är i ett bibliotek.

2, 6 och 9 april kan du se dansföreställningar med ReAct!

ReAct! är ett performancekompani med Stockholm som geografisk bas. Deras mål är att nå ut till allmänheten genom att göra föreställningar i och för allmänna utrymmen, och därigenom göra deras konst tillgänglig för en ny publik. Dans, rörelse, teater och cirkus kan ses som deras huvudsakliga konstnärliga verktyg, men de stannar inte där utan involverar även andra konstformer.

ReAct! är ett interkulturellt kompani med medlemmar från Sverige, Finland, Frankrike och Portugal. När ReAct! kommer till Uddevalla ska de skapa ”An action for….” på två ställen. Dels på Rampen: An action for Ruben at Rampen och på Regionteater Väst: An action for Pizza. Och så blir det Library Stories på stadsbiblioteket och King of the Jungle inne på scenen på Regionteater Väst.

Välkommen att ta del av en fullspäckad vecka! Läs mer om dansföreställningarna, biljetter och annan information på uddevalla.se/dans

Library Stories

Lördag 2 april klockan 11.00 och 14.30, Stadsbiblioteket
Ingen föranmälan, bara att komma och kolla! Hela föreställningen utspelar sig inom bibliotekets väggar.

Workshop med ReAct!

Lördag 2 april klockan 12.15-13.00, Stadsbiblioteket
För barn 7-10 år. Detta är en workshop där deltagarna får möjlighet att släppa lös sin fantasi och dansa sin favorithistoria mellan bokhyllorna. Anmäl dig till workshopen på stadsbibliotekets barnavdelning, telefon 0522-69 65 03. Workshopen är en del av dagens Familjelördag på Stadsbiblioteket.

An action for Ruben at Rampen

Onsdag 6 april klockan 17.00, Rampen
Ingen föranmälan, bara att komma och kolla! An Action for... är en föreställning av ReAct! där de utforskar de fysiska och sociala aspekterna av en plats.

An action for pizza & King of the Jungle

Lördag 9 april klockan 18.00, Regionteater Väst
Biljetter 80 kronor inklusive pizzaslice, förköp via nortic.se. Vi bjuder på en helkväll med två föreställningar med ReAct! där vi tar paus mellan de båda föreställningarna och äter pizza tillsammans.