Vill du delta med din kortfilm på Corax filmfestival?

Varmt välkommen till Corax filmfestival lördag 23 april, en festival fylld med kortfilmer! Är du mellan 12-26 år och bor i någon av Fyrbodals 14 kommuner kan du också delta med din egen kortfilm på filmfestivalen. Skicka in din film senast nu på söndag 17 april.

biostadens fasad med glas, ordet "Biostaden" samt symbolen med en uggla

Corax filmfestival hålls i Biostaden Uddevalla.

Corax filmfestival hålls i Biostaden Uddevalla lördag 23 april med start klockan 14. Då visas alla tävlingsbidrag på bio i den allra största biosalongen på Biostaden, salong 1, och det bjuds på snacks och dricka. Förutom filmvisningen blir det också prisutdelning till vinnande filmbidrag. I år delas priser ut i följande kategorier:

• Årets film
  • Årets skådespelare
  • Årets filmmusik
  • Årets ungdom (gäller filmbidrag som lämnats in av ungdomar under 18 år)

Alla som lämnat in bidrag till filmfestivalen Corax kommer att få delta i uppföljande filmworkshops under hösten.

- Filmfestivalens syfte är att främja ungas filmkunskap i Fyrbodal, och att öka kännedomen och engagemanget kring film. Alla är varmt välkomna att uppleva lite go festivalfeeling, säger Pontus Blom, kultursamordnare.

Vill du anmäla ditt bidrag till filmfestivalen Corax senast 17 april?

Är du mellan 12-26 år och bor i någon av Fyrbodals kommuner? Har du gjort en enkel kortfilm med din mobiltelefon som enda verktyg, eller en större produktion med green-screen i filmstudio? Vi tar emot alla filmer oavsett nivå. Läs mer på uddevalla.se/corax om hur du skickar in ditt bidrag och andra filmtips