Kommunens byggprojekt presenteras på Bomässa

På fredag 22 april öppnas portarna upp till Agnebergshallen och Bomässan Boiuddevalla, där Uddevalla kommun finns på plats för att visa och prata om flera stora byggprojekt som just nu håller på att byggas eller planeras att byggas.

Bild på skiss medborgarhus

Idéskiss medborgarhus. Wingårdhs

Ett av byggprojekten är Rimnersbadet, som planeras vara färdigt sommaren 2024 och där man just nu bygger för fullt.

Ett annat stort byggprojekt som man håller på med är Rimnersvallen, som byggs för att klara kraven för Superettan i fotboll, SM i friidrott och parasport. Läktarna kommer att sammanlagt kunna ta 4000 åskådare. Även andra större byggprojekt som medborgarhus, översvämningsskydd och nya skolor kommer man att kunna ta del av.

Förutom byggprojekten kommer det finnas representanter från kultur- och fritidsförvaltningen på plats för att prata om kulturstråket och vandringsleder med mera.

Anders Brunberg, avdelningschef för hållbar tillväxt, kommer från scen kl. 12.10 att berätta om Skagerrakbanan.

Kommunens energi- och klimatrådgivning finns på plats om du har frågor kring solceller, elbilar, uppvärmning av ditt hus eller elräkningar.

Mässans mål är att lyfta den lokala bostadsmarknaden och det som hör hemmet till. Förutom utställare från många olika branscher så kommer besökare även kunna ta del av intressanta föreläsningar. Mässan arrangeras av Uddevalla Näringsliv.

Bomässan har öppet kl. 16.00-19.00 på fredag 22 april och kl. 10.00-16.00 på lördag 23 april.