Gratis sommarsimskola för barn

Har du ett barn som behöver lära sig att simma? Under åtta veckor i sommar håller Walkesborgsbadets simlärare i sommarsimskolor på olika platser runtom i kommunen. Sommarsimskolan är kostnadsfri och intensivkurserna pågår under en veckas tid.

Illustration med barn som står i vattnet vid en strand med en simlärare intill, på stranden sitter en kvinna och tittar på och på stranden syns en röd och vit livboj

På måndag 16 maj öppnar anmälan till årets sommarsimskola.

Sammanlagt är det cirka 350 barn som får chansen att lära sig simma. Sommarsimskolan kommer att hållas i Walkesborgsbadet, samt utomhus vid Bjursjön, Saltkällan, Landbadet, Viken och Skår. Första tillfället att vara med på simskola i sommar är vecka 24.

- Förra årets sommarsimskola var väldigt uppskattad och blev snabbt fullbokad, så vi ser att det finns ett behov och vi vill att simkunnigheten ökar. I år har vi därför utökat sommarsimskolan så att fler barn får möjlighet att lära sig simma, säger Jonas Hagberg, enhetschef Walkesborgsbadet.

Simskolan bedrivs måndag till fredag under en veckas tid som en intensivsimskola. Anmälan till sommarsimskolan öppnar på måndag 16 maj, och då är det först till kvarn som gäller.

I varje simskolegrupp kommer det som mest att vara åtta barn, och grupperna indelas efter vilka förkunskaper barnen har. Det finns lek och plask-, nybörjar- och fortsättningsgrupper. Barnen behöver ha fyllt 4 år för att få delta i sommarsimskolan. Två simlärare håller i varje simskolepass som är 30 minuter långt.

För att barnen inte ska frysa finns möjlighet att låna våtdräkt, och man kan också ta med egen våtdräkt.

Läs mer och anmäl dig till sommarsimskolan

Anmälan öppnar 16 maj klockan 08.00. Vi vill ge så många som möjligt chans att gå i simskola, därför är det endast möjligt att boka en veckas simskola för ditt barn.

Har du frågor kring sommarsimskolan? Mejla din fråga till sommarsimskola@uddevalla.se