Vad ska Ljungskiles insektshotell heta?

Nu har ett sprillans nytt insektshotell kommit på plats i Badhusparken i Ljungskile. Det är avdelningen gata/park drift som snickrat ihop ett hus i mindre skala till pollinerande insekter som bin, humlor och andra insekter. Vad tycker du att insektshotellet ska heta? Välkommen att lämna ditt förslag!

Två kvinnor i orange arbetskläder står intill ett litet hus i rött och vitt i en park. Huset är ett insektshotell med lager av pinnar, tegelstenar, kottar och annat naturmaterial.

Patricia Bohlin och Lorina Stenwall från avdelningen gata/park drift visar det nya insektshotellet i Ljungskile.

Insektshotellet med vita knutar är uppbyggt av lastpallar och fyllnadsmaterial av olika slag. Exempelvis pinnar med borrade hål i olika storlekar, kottar, löv, vass, halm, tegelstenar med håligheter samt bamburör. På taket ligger ett torvlager med gräs och frön av olika sorters ängsblommor som är attraktiva för insekter.

- Nu vill vi ha er hjälp med förslag på namn till insektshotellet här i Ljungskile. Tänk fritt och kom med era idéer, säger Patricia Bohlin, parkarbetare på avdelning gata/park drift, som varit med och byggt insektshotellet.

Knyter an till Småkrypens värld

Insektshotellet är placerat i den nedre delen av Badhusparken. I närheten ligger också en anlagd liten äng i gräsmattan, som gjordes iordning förra året i ett samarbete med biologen och författaren Stefan Edman. Vid ängspartiet har nu också en hemmasnickrad röd liten fjärilsholk och en insektsboll kommit upp.

- Vi har gjort en lyckad satsning på insektsparadiset vid Söderplan i Uddevalla, nu vill vi göra detta i Ljungskile också. Eftersom lekparken här i Badhusparken heter Småkrypens värld, så spinner vi vidare på detta tema med insektshotellet och övriga satsningar. Allt för att gynna pollinatörer som bin, humlor, fjärilar och andra insekter, säger Sophia Pagerup, arbetsledare på avdelning gata/park drift.

Vad ska Ljungskiles insektshotell heta?

Vad tycker du att insektshotellet ska heta? Lämna ditt förslag senast 12 juni. Du kan mejla ditt förslag till insektshotell@uddevalla.se eller lägga en lapp med ditt förslag i den svarta lådan som står nära insektshotellet i Badhusparken.

Insektshotellet kommer på plats med hjälp av en lyftkran

Insektshotellet kom på plats i förra veckan.

En rund boll med naturmaterial på en stolpe och en röd fjärilsholk på en stolpe står intill en anlagd ängsyta

En insektsboll och en liten röd fjärilsholk har också placerats intill den anlagda ängsytan i Badhusparken.