Socialförsäkringsministern besökte Kompassen och Agneberg

Igår tisdag 17 maj besökte socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi Kompassens öppenvårdsmottagning i Uddevalla. Med på besöket var också Maja Stilling, politiskt sakkunnig på socialdepartementet, och socialnämndens ordförande Stefan Skoglund. Socialförsäkringsministern gjorde även ett besök på Agnebergsgymnasiet.

en grupp personer står utomhus intill en urna med blommor

Kompassen öppenvårdsmottagning fick ministerbesök. På bilden syns Christina Göransson, kurator, Annelie Höglind, kurator, Ardalan Shekarabi, socialförsäkringsminister, Malin Ericsson, samordnare, Stefan Skoglund, socialnämndens ordförande och Linda Persson, kurator.

På Kompassen öppenvårdsmottagning fick ministern träffa de kuratorer som arbetar med att hjälpa människor med missbruksproblematik och anhöriga. Som ansvarig minister för frågor gällande spel om pengar, informerade Ardalan Shekarabi om hur det arbetas på regeringsnivå bland annat för att begränsa reklam för spel om pengar.

Ministern hade frågor kring hur behandling går till och vad som är verksamt om man har ett problematiskt spelande om pengar. Personalen på Kompassen berättade om hur man i Uddevalla kommun arbetar med frågor som rör spelmissbruk och visade statistik, samt berättade om vilken behandling som visat sig fungera.

Efter besöket på Kompassen öppenvårdsmottagning begav sig ministern till Agnebergsgymnasiet, där han höll en föreläsning för eleverna om demokrati.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00