Badplatserna snart redo för sommaren

Är du badsugen? Nu har badbryggorna kommit i vattnet vid kommunens badplatser och inom de närmsta veckorna ska botten vid bryggorna besiktigas av dykare inför årets badsäsong. Bryggan vid Mollöns badplats är nu nyrenoverad och fräsch, redo för alla badgäster.

Mollöns nyrenoverade brygga med ny trätrall, man ser vattnet runtom och berg/grönt i bakgrunden, det är mulet

Mollöns nyrenoverade brygga

Kultur och fritid ser regelbundet över badplatserna året om för att säkerställa att livbojar finns på plats och att det ser bra ut i övrigt. I år har en extra satsning gjorts vid Mollöns badplats, där bryggan fått ett rejält ansiktslyft med ny, ljus trätrall.

- Vi har lagt i alla bryggor på kommunens badplatser, nu återstår att botten ska undersökas av dykare och det kommer att genomföras inom ett par veckor. Skötseln i övrigt är igång, vi klipper gräsmattorna och ser över badplatserna, säger Adam Gistedt, enhetschef kultur och fritid.

Det är räddningstjänsten som ska besiktiga bottnarna vid kommunens badplatser med hjälp av dykare för att se efter att inga vassa eller farliga föremål finns i vattnet. Denna besiktning sker under maj månad.

Räddningsstationer med livbojar och koordinater

Livboj och skylt med koordinater med texten Mollön. Skylten står i gräset intill vattnet, man ser Uddevallabron i bakgrunden

Räddningsstationer finns på badplatserna.

På varje badplats finns räddningsstationer med livbojar och koordinater till respektive badplats för att öka säkerheten. Koordinaterna är viktiga vid larmsamtal till SOS Alarm, då man kan uppge exakt position till larmoperatören.

De allra flesta badplatserna har också soptunnor, men alla besökare uppmanas att ta med sig sitt skräp hem.

Badvattenprover börjar tas 13 juni

Vattenprovtagningen som visar badvattnets kvalité vid badplatserna startar 13 juni och pågår under badsäsongen fram till och med 20 augusti.

Vill du ta med dig din hund till badplatsen? Det finns två hundbadplatser i kommunen, en ligger vid södra delen av Bjursjön och en ligger mellan Bodele och Sörkullens badplats.

Mer information om badplatser