Fira nationaldagen 6 juni

Var med och fira nationaldagen! I Uddevalla blir det ett späckat nationaldagsprogram på Gustafsberg den 6 juni. Lyssna på fartfyllda Tribe Friday som var med i årets melodifestival, se Yankho från tv-programmet Bolibompa, upplev musikparad med Stadsmusikkåren, utdelning av årets demokratipris och mycket mer.

Gustafsbergs varmbadhus, en gul äldre byggnad som syns vid strandkanaten och man ser även andra äldre byggnader runtomkring, det är sommar och solsken

Varmt välkommen att fira nationaldagen på vackra Gustafsberg!

Nationaldagsfirandet på Gustafsberg startar från klockan 11.00 och avslutas klockan 16.00 på måndag 6 juni. Ta med picknickkorg, vänner och familj och fira nationaldagen i det gröna med musik och aktiviteter!

Åk skärgårdsbåt till Gustafsberg eller promenera

Du kan åka gratis med skärgårdsbåtarna under hela dagen från Uddevalla ut till Gustafsberg. Klockan 10.00 avgår första båtturen från Södra hamnen till Gustafsberg. Alla tre skärgårdsbåtarna kör i skytteltrafik till och från Gustafsberg. Sista båten avgår från Gustafsberg till Södra hamnen när firandet är över. Du kan också promenera eller cykla ut till Gustafsberg via Strandpromenaden. Gustafsbergsområdet är avstängt för biltrafik för besökare denna dag. Bilparkering finns vid Svenskholmen, Bodele och Landbadet.

Program på Gustafsberg

Aktiviteter som pågår på området klockan 11.00-16.00

• Orientering, Uddevalla OK
  • Förskolebussen visar upp sin verksamhet
  • Prata med en politiker
  • Kulturvandring med Bohusguiderna, klockan 14.00
  • Sjöräddningssällskapet visar båtar
  • Uddevalla kallbadare
Yankho ser glad ut, han håller i en liten träkista där det hoppar ut en rosa elefant, en grön groda, en rosa daggmask, en blåvit haj, en gul buss, toner och en fågel

Yankho kommer till Gustafsberg. Pressbild: Hannes Nyling

Program

10.30 Strandjoggen startar vid Riverside, de första löparna kommer i mål vid Gustafsberg cirka klockan 11.00

11.30 Strandjoggens barnklasser startar på Gustafsberg

12.00 Prisutdelning Strandjoggen

13.00 Marsch från Societetssalongen till scenen med Stadsmusikkåren och Drillflickorna

13.05 Konferencier Jienny Gillerstedt hälsar välkommen. Musik med Stadsmusikkåren och samtal med nya svenskar. Sopranen Hitomi Okhi leder publiken i Nationalsången

13.30 Konsert med Hitomi Okhi

13.45 Utdelning av Uddevalla kommuns demokratipris. Kommunfullmäktiges ordförande Elving Andersson delar ut priset.

De tre medlemmarna i tribe Friday står tillsammans och tittar i kameran, en av dem håller i en klubba

Tribe Friday. Foto: pressbild

14.00 Yankho rakt upp & ned, familjeföreställning

14.40 Livräddning – Friluftsfrämjandet och Sjöräddningssällskapet

15.00 Tribe Friday

16.00 Programmet är slut för dagen

(Med reservation för eventuella ändringar.)

Nationaldagen firas också i

Regementsparken

09.30

I 17s Kamratförenings traditionsenliga firande i Regementsparken. Hemvärnets musikkår, försäljning av kaffe och dopp. Nationaldagstal av Lars Andreasson. Korum: Kurt Olsson. Medverkande: Hemvärnets musikkår, Försvarsungdom Bohuslän-Dal. Vid regn används Rotundan (dansbanan).

Nationaldagsfirande i Ljungskile

11.00 Nationaldagen firas på Bella Vista som serverar nationaldagstårta. Museet med gammaldags handelsbod kommer att vara öppet. Arrangör Ljungskileortens Hembygdsförening.

Nationaldagskonsert Uddevalla kyrka

20.00 i Uddevalla kyrka, Uddevalla församling. Präst: Lotta Olsson,Uddevalla Kammarkör,
Uddevalla folkdansgille och Spelmanslag. Karl Peter Eriksson, sångsolist, Lars Storm, orgel, Birgitta Brodén, dirigent

Håll dig uppdaterad om programmet på uddevalla.se/nationaldagen