Inbjudan till tanksmedja om vätgasinfrastruktur i Uddevalla

En lokal produktion av grön vätgas ökar självförsörjningsgraden och minskar sårbarheten. Efterfrågan på klimatneutrala transporter ökar och vätgas är ett av de drivmedel som kommer att prioriteras i framtiden. Kriget i Ukraina påskyndar EU:s rena energiomställning. Den 10 november 2020 hölls den första tanksmedjan om vätgas i Uddevalla. Nu är det dags för uppföljningen.

För att en vätgastankstation ska bli verklighet, behöver vi nu visa att det finns en efterfrågan och ett underlag för en tankstation i Uddevalla. Därför bjuder vi in dig som är intresserad av att ställa om din fordonsflotta eller vill att dina underleverantörer ska köra på vätgas i framtiden. Vi bjuder också in vätgasproducenter, vätgasleverantörer och andra som är viktiga för lokal energiproduktion, så vi kan knyta skorna och ta nästa steg framåt.

Varmt välkommen att delta i en tanksmedja på Hotel Riverside, Uddevalla 15 september 2022 kl 9-12 för att diskutera förutsättningarna för en vätgasinfrastruktur i Uddevalla. Lunch serveras efter mötet.

Datum: 15 september 2022
Programtid: 09:00-12:00. Efter mötet serveras lunch för de som anmält att de önskar lunch.
Plats: Hotel Riverside, Museigatan 2 Uddevalla
Anmälan: Anmäl dig via formuläret nedan senast den 5 september. Antalet deltagare är begränsat.

Ur programmet:

• Vätgasutvecklingen i samhället, EU och Sverige
  • Lokala förutsättningar för en vätgasproduktion i Uddevalla
  • Utvecklingen och tillgången på bränslecellsfordon
  • Energiomställning i transportsektorn
  • Potentialen och efterfrågan av vätgas i Uddevalla
  • Nästa steg

Välkommen!

Det finns 28 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 5 september klockan 23.59.

Vill du ha lunch? * (obligatorisk)
Vill du ha lunch?

Fyll i eventuella allergier eller specialkost här.
Samtycker du/ni till att dina personuppgifter i form av namn, bild, film eller ljudupptagning, som vi inhämtat vid detta tillfälle, får användas för publicering på Uddevalla kommuns webbsida, näringslivstidning och sociala medier? * * (obligatorisk)

Vid frågor kontakta

Peeter Päts, Avdelningen för Hållbar tillväxt