Nu kommer sommarblommorna

Sommarens blommor har anlänt! Nu jobbar medarbetarna på gata/park drift för fullt med att plantera dem i urnor som ska sättas ut i centrala Uddevalla och Ljungskile. Denna vecka inleds arbetet med att plantera blommor i parker och rabatter.

Två medarbetare från gata park drift är klädda i orange arbetskläder och sitter ned och rensar bland röda pelargoner

Jenny Larsson och Anna Jonsson är två av medarbetarna på gata/park drift som har bråda dagar nu när sommarblommorna ska planteras ut.

Sommarens färger går i rött, blått, vitt och cerise, och med inslag av palmliknande plantor som dracena. Du kommer bland annat att kunna se salvia, snötörel, pelargonia och framförallt kärlekspelargon, petunia, sommarljus, temynta, lejongap, silverek och lobelia i årets planteringar. Sammanlagt är det cirka 18 000 blommor som planteras ut.

Planen är att det allra mesta ska vara utplanterat innan midsommar. Bland parkerna så är det Magretegärdeparken som är först ut att få sommarfägring.

Innan utplanteringen i parkerna behöver alla vårlökar tas upp, det arbetet pågår just nu. Vårens lökar återanvändas på olika sätt. En del av lökarna kommer att planteras i Hasselbacken och på Kålgårdsberget. Lökar kommer också att skänkas till Gustafsbergsstiftelsen för utplantering på Gustafsberg och till Fridhem för utplantering vid olika skolor.

Svarta baljor med planterade blommor som står på marken

Blommorna som ska sättas ut i centrum går i blått, vitt och rött.