Sommarblommor i väntan på nya träd i Margretegärdeparken

Blomstrande urnor kommer att fylla tomrummet efter almarna i Margretegärdeparken tills de nya avenbokarna är på plats.

Blomsterplanteringarna i Margretegärdeparken får sällskap av blomstrande urnor.

Almarna framför scenen i Margretegärdeparken har tagits ned på grund av almsjuka. Almarna kommer ersättas med nya avenbokar som kommer att skapa ett nytt grönt rum.

Tyvärr kan inte plantering av de nya träden ske förrän tidigast hösten 2022. Detta beror på att det är lämpligare att plantera träd under hösten, och att det dessutom är en viss leveranstid för att få träd i rätt storlek.

Växter från sommarens planteringar

För att minska känslan av tomhet på platsen kommer Uddevalla kommun att återanvända de terrakottaurnor som stått på Kungsgatan. Urnorna kommer att ställas där träden tidigare stod och fyllas med vackra sommarblommor.

- Urnorna skapar inte samma gröna rum som träd, men det blir ändå en tillfällig inramning av platsen, säger kommunekolog Sofia Stengavel. Extra kul är att vi återanvänder de gamla krukorna och använder växter som ändå blivit över från sommarens planteringar.

Planteringen i Margretegärde utförs av kommunens Gata- och parkavdelning under vecka 28.

Du kan läsa mer om de nedtagna almarna i vår tidigare nyhet:
Sjuka almar tas ned i Margretegärdeparken - Uddevalla kommun