Motorsågskulptören Bert Davidsson skapar trädkonst i Hasselbacken

Kreativitet möter biologisk mångfald när en av högstubbarna i Hasselbacken omvandlas till skulptur.

En av högstubbarna i Hasselbacken omvandlas till konst.

För några år sedan var Uddevalla kommun tvungen att ta ned två stora almar i Hasselbacken på grund av almsjukan. För att gynna den biologiska mångfalden sparades två högstubbar. Nu kommer den ena stubben att få nytt liv tack vare motorsågskulptören Bert Davidsson som med hjälp av sin motorsåg skapar fantastiska skulpturer.

Motivet växer fram

Bert kommer vara på plats i Hasselbacken och arbeta med almen torsdagen den 14 juli. Arbetet beräknas starta runt 08.00 på morgonen.

- Almen kommer att kapas på höjden innan arbetet påbörjas. Exakt vad det blir för motiv som växer fram är inte klart. Men vi kan åtminstone avslöja att det kommer att flytta in ugglor i någon av trädets håligheter, säger kommunekolog Sofia Stengavel.

Uddevallas första trädkonst

Trädkonst finns sedan tidigare i andra kommuner men i Uddevallas parker blir detta den första i sitt slag. Konsten är ett sätt att kunna bevara trädet för de insekter som lever i död ved, samtidigt som man skapar ett nytt och kreativt inslag i parkmiljön.

Kontakt

Välkommen att kontakta kommunekolog Sofia Stengavel på telefon 0522-69 73 11 om du vill veta mer om trädkonsten i Hasselbacken.