Se West Side Story på utomhusbio 27 augusti

Välkommen till Parksommar och gratis utomhusbio lördag 27 augusti i Hasselbacken! Då visas nyinspelningen av West Side Story, en berättelse om kärlek och gängrivalitet i 50-talets New York. Filmen är regisserad av Steven Spielberg.

En kille står vid en balkong och håller i händerna på tjej på andra sidan balkongstaketet. Bilden har texten A Steven Spielberg film West Side Story samt texten Parksommar

Musikalfilmen West Side Story visas på Parksommars utomhusbio.

West Side Story är en musikalfilm med massor av musik och dans, den innehåller också en känslosam story om förbjuden kärlek. Filmen är baserad på den framgångsrika Broadway-musikalen från 1957, och har fått 7 oscarsnomineringar. Nyinspelningen av West Side Story hade premiär 10 december 2021.

- Vi försöker oftast ha filmer för en så bred målgrupp som möjligt för folkfestens skull, och vi tror att West Side Story är en film som tilltalar många. Utomhusbio brukar vara ett välbesökt evenemang och det känns jättekul att vi nu kan arrangera utomhusbio igen efter två års uppehåll, säger Pontus Blom, kultursamordnare.

Parksommars utomhusbio West Side Story

Tid och plats: Hasselbacken i Uddevalla, lördag 27 augusti klockan 21.00. Fri entré. Filmen är tillåten från 11 år.

Filmen visas på stor bioduk som kommer att stå intill Bäveån. Det innebär att du kan sitta i Hasselbackstrappan eller nedanför trappan, och se på utomhusbio. Kom i tid om du vill ha en bra plats! Glöm inte varma kläder och ta gärna med picknickkorgen.

Varmt välkommen!

Utomhusbio arrangeras av kultur och fritid i Uddevalla kommun i samarbete med Filmis Uddevalla filmstudio.