Insektshotellet i Ljungskile har fått sitt namn

I maj sattes ett nytt insektshotell upp i Badhusparken i Ljungskile. Samtidigt efterlyste vi tips på namn på insektshotellet. Och vilket gensvar! Sammanlagt har det kommit in 59 förslag från allmänheten.

Tre personer står vid insektshotellet, de är klädda i orange varselkläder och står på vardera sidan om ett litet hus med vita knutar och delvis rödmålade sidor.

Nu har namnskylten på det nya insektshotellet kommit på plats. Här syns Therese Waldetoft, Patricia Bohlin och Mikael Mårtensson från avdelningen gata/park drift, som sköter om det nya insektshotellet.

- Vi har fått in många roliga förslag, och vi tyckte att namnet Humlebaren skulle passa bäst på det nya insektshotellet i Ljungskile. Det är otroligt vilket engagemang många visat, vi tackar så mycket för alla härliga namnförslag, säger Fredrik Stengavel, chef gata/park drift.

Insektshotellet i Ljungskile ligger i anslutning till lekparken med temat Småkrypens värld. Nära intill hotellet finns också en mindre anlagd ängsyta, en insektsboll och en fjärilsholk. Dessa satsningar är en del i kommunens arbete för att gynna pollinatörer som bin, humlor, fjärilar och andra insekter.

- Nu hoppas vi att bina och insekterna ska trivas i sitt nya hotell. Vi ska fylla på med lite nytt bomaterial, säger Patricia Bohlin, medarbetare på gata/park drift.

Läs tidigare nyhet Vad ska Ljungskiles insektshotell heta

insektshotellet

Insektshotellet har fått namnet Humlebaren.

Gren med ett igenmurat hål

I det nya insektshotellet tycks några murarbin redan ha flyttat in, de har murat igen några av de öppna håligheterna.