Upplev Gustafsbergsdagarna 20-21 augusti

Vill du färdas bakåt i tiden, till år 1899? Då är du varmt välkommen till Gustafsbergsdagarna 20-21 augusti! Då blir det dramatiserade vandringar, musik, dockteater, häst och vagn, spådam, gammeldags lekar och mycket mer på Gustafsberg.

Två män i skinnväst, skjorta och svart hatt/mössa står på stranden, ovanför på vägen intill sitter en man på huk, han har beigebrun kostym på sig och hatt. Han tittar på tång i korgar.

På Gustafsbergsdagarna blir det fullt med aktiviteter i helgen och du kan färdas bakåt i tiden till 1899. Här inspekteras tång som har fraktats till badorten av Tång-Johannes. Foto: Bohusläns museum

Gustafsberg i Uddevalla är Sveriges äldsta havskurort. Under Gustafsbergsdagarna får du som besökare färdas tillbaka till år 1899 och möta en tid av förändring. Du får se hur den nya tiden avspeglas bland Gustafsbergs baderskor, duschblandare, fabriksarbeterskor, badortsgäster, fotografer, direktörer, badortsläkare med flera. Välkommen till två händelserika dagar!

Gustafsbergsdagarna pågår följande dagar

Lördag 20 augusti klockan 12-17, fri entré. Program för lördag (Bohusläns museums hemsida)

Söndag 21 augusti klockan 11.40-17, fri entré. Program för söndag (Bohusläns museums hemsida)

Ta gärna en promenad eller cykla

Området är bilfritt under Gustafsbergsdagarna, så ta gärna en promenad till Gustafsberg via Strandpromenaden eller cykla. Skärgårdsbåtarna trafikerar också Gustafsberg. Kommer du med bil kan du parkera vid infarten till Landbadet.