Delsträcka på ny cykelled invigdes

Kommunerna i Bohuslän arbetar tillsammans med Västkuststiftelsen och Turistrådet Västsverige för att skapa en sammanhängande cykelled från Göteborg till Strömstad. Cykelleden går under namnet Västkustleden. Igår tisdag 16 augusti invigdes etappen Göteborg- Ljungskile med en sammankomst i Stenungsund dit deltagarna cyklade.

Många människor står med cyklar och ser glada ut

Representanter från kommunerna Stenungsund, Kungälv och Uddevalla, Västkuststiftelsen och Turistrådet Västsverige var på plats när etappen Göteborg-Ljungskile invigdes på nya cykelleden Västkustleden.

Två av deltagarna som cyklade till invigningen var Miguel Odner, kommunstyrelsens ordförande i Kungälv och Ingemar Samuelsson, kommunstyrelsens ordförande i Uddevalla.

- Cykelleden är en viktig åtgärd för att understödja besöksnäringen i vårt område. Hos oss är arbetstillfällen i besöksnäringen lika viktiga som andra näringar, säger Miguel Odner och Ingemar Samuelsson.

Den färdiga delen av cykelleden som går mellan Göteborg och Ljungskile är 80 kilometer lång. I färdigt skick kommer cykelleden Västkustleden att sträcka sig från Göteborg genom Kungälv, Stenungsund, Uddevalla, Munkedal, Tanum till slutstationen Strömstad. Leden kommer att vara totalt 250 kilometer lång, med god tillgänglighet till kollektivtrafik.

Två glada män står med cyklar

Miguel Odner och Ingemar Samuelsson

Västkustleden kommer bland annat att passera sevärdheter som Bohus fästning, Bohusläns museum, hällristningarna i Tanum och mycket annat.

Mer information om Västkustleden: Västkustleden (westswedentrails.com)