Parad på Ukrainas nationaldag 24 augusti

Föreningen Ukrainas vänner, Uddevalla FN-förening och Stadsmusikkåren bjuder in till parad längs Kungsgatan i centrala Uddevalla.

Ukrainas blågula flagga och den svenska flaggan vajar på flaggstänger vid Kungstorget

Den 24 augusti anordnas en parad för att uppmärksamma Ukrainas nationaldag. Då hissas också ukrainska och svenska flaggan i Uddevalla och Ljungskile.

På Ukrainas nationaldag onsdagen den 24 augusti planerar föreningen Ukrainas vänner, Uddevalla FN-förening och Stadsmusikkåren en parad. Tanken är att manifestera för Ukraina och alla länders frihet.

Samling på Kungsgatan och paradstart klockan 18.00

Föreningarna och Stadsmusikkåren hälsar andra föreningar och privatpersoner välkomna till paraden som startar klockan 18.00.

Samling sker på Kungsgatan utanför Hemmakväll och Hallmans bokhandel. Paradtåget går sedan längsmed Kungsgatan till Kungstorget, och vidare ned till museiparken längs Norra Hamngatan. Stadsmusikkåren tar täten och leder tåget genom staden.

Efter paraden avrundas kvällen inne på Bohusläns museum. Där blir det aktiviteter på Hyllan fram till cirka klockan 19.45. Restaurang Kajkanten bjuder på borsjtj-soppa till alla deltagare.

Kontakt

Om du vill veta mer om manifestationen är du välkommen att kontakta Ukrainas vänner i deras Facebook-grupp.

Flaggning med Ukrainas flagga

Uddevalla kommun kommer under dagen att flagga med den ukrainska flaggan och svenska flaggan i centrala Uddevalla och Ljungskile. Flaggning sker vid Kungstorget, Stadshuset, Västerbron och vid Ljungskile torg.