Guidad vandring mellan stadens blomstrande parker

Vill du gå en guidad vandring mellan Uddevallas blomstrande och gröna vackra parker? På onsdag 31 augusti har du chans att få veta mer om historien och konstverken i de gröna oaserna, och lyssna på hur platserna har utvecklats genom årens lopp. Passa på att ta selfies i guldramar med en grönskande park i bakgrunden!

Gröna blommor i Margretegärdeparken och fontän som syns

Margretegärdeparken är en av de parker som ingår i den guidade vandringen mellan Uddevallas vackra parker.

Uddevalla är från onsdag platsen för en stor kongress för stadsträdgårdsmästare och andra som arbetar med gröna frågor, och parkerna är därför extra utsmyckade inför kongressen. I stadens parker finns från onsdag förgyllda ramar där du kan ta selfies, samt skyltar med QR-koder för mer information om varje park. I Gustaf B Thordéns park finns också en stor guldram smyckad med blommor. Parkkongressen hålls för stadsträdgårdsmästare och alla andra som arbetar med gröna frågor i kommuner i samband med att Sveriges Stadsträdgårdsmästarförening firar 100 år.

Guidad vandring startar i Cirkusparken

Vill du gå den guidade parkvandringen? Vandringen startar i Cirkusparken (tidigare Söderplan) klockan 18.30 på onsdag 31 augusti. Du kan då få se ett flertal av de vackra parkerna i centrala Uddevalla. Under den guidade vandringen kommer du att kunna se dahlior i olika färger flyta på vattenspegeln i Sörkälleparken, uppleva dramatisering vid Maria Lundbäcks plats och lyssna på musik i Margretegärdeparken. Ledare för vandringen är Stefan Björling, plan- och exploateringschef och Paula Nyman, enhetschef avdelning gata och park. Vandringen tar cirka 1,5 timme och är ungefär 2,5 kilometer.

I parkvandringen ingår:

  • Cirkusparken (tidigare Söderplan, som angränsar till Göteborgsvägen och Parkgatan), vid insektshotellen, fokus på biologisk mångfald och uppträdande med Cirkusexpressen, Johanna Abrahamsson
  • Sörkälleparken med dahlior i dammen
  • Dyrehaven/Hasselbacken med trädkonst
  • Maria Lundbäcks plats, dramatisering och berättande om Maria Lundbäck och andra kända kvinnor från denna tid
  • Margretegärdeparken med musik från scenen, Per Orvang (gitarr) och Karolina Laang (sång)
  • Kungsgatan med pop-up blomsterarrangemang som är skapade av elever från gymnasieskolans floristlinje
  • Fontänen vid Södra Hamngatan/Hanssonska bron

Varmt välkommen!

Tid och plats: Onsdag 31 augusti klockan 18.30, Cirkusparken (tidigare Söderplan, som angränsar till Göteborgsvägen och Parkgatan)
Vandringen är kostnadsfri och det krävs ingen anmälan.

Vill du gå en egen promenad mellan parkerna?

Vill du gå en egen promenad i Uddevallas gröna oaser? Skyltarna med QR-koder kommer att stå kvar i parkerna. De förgyllda ramarna där du kan ta selfies kommer att finnas kvar till och med söndag 4 september. Tagga gärna dina bilder i sociala medier med #Uddevalla
Passa på att upptäcka vårt vackra gröna Uddevalla!

Se promenadslingan i Uddevallakartan

Du kan gå promenadslingan som finns inlagd i Uddevalla kommunkarta. Gå in och se promenadslingan på kartan här