Centrum städas extra inför parkkongressen

På tisdag 30 augusti blir det en extra storstädning i centrum inför den stora kongressen för stadsträdgårdsmästare som inleds i Uddevalla på onsdag. Hela gata/park drift-enheten, personal från samhällsbyggnad samt barn från Parkens förskola deltar i storstädningen.

tre personer från gata/park står i orange arbetskläder med ryggarna mot kameran intill en arbetsbil, de har krattor i händerna

På tisdag 30 augusti blir det storstädning i Uddevalla centrum med anledning av den stundande parkkongressen. Bilden är tagen innan pandemin, under tidigare års storstädning.

Även kommundirektör Malin Krantz deltar i städaktiviteterna en stund på morgonen. Storstädningen inleds klockan 07.30 och pågår under hela förmiddagen fram till klockan 11. I rengöringen ingår att plocka skräp, tömma papperskorgar, tvätta av bänkar samt sopa gator och gång- och cykelvägar.

Fokus kommer att ligga på Kungsgatan, Södra och Norra Hamngatan, Kungstorget samt Uddevallas vackra och centralt belägna parker. Även Strandpromenaden ses över och städas inför parkkongressen.

- Vi har snyggat till våra grönskande parker lite extra nu under sommaren inför parkkongressen som äger rum i Uddevalla nästa vecka. På tisdag gör vi en sista storstädning med många medverkande och ser till så att allt blir fint, snyggt och rent i centrum. Vi har haft årliga städdagar tidigare men de har varit inställda under pandemin. Det här är ett bra tillfälle att återuppta den traditionen då det varit ett uppskattat inslag - och ett sätt att få alla att tänka till lite extra kring nedskräpning, säger Fredrik Stengavel, enhetschef gata/park drift.

Alla som deltar i storstädningen kommer att bära orange varselkläder eller västar. Även barnen från Parkens förskola kommer att få låna orange västar, handskar och skräpplockare från kommunens gata/park drift-enhet.