Späckad höst med kultur för barn

Vill du uppleva musikteater, rockringsakrobatik, sagostund eller lego-mania med barn eller barnbarn? Du hittar massor av tips på föreställningar för både stora och små i höstens barnkulturprogram.

En glad man i cowboy-kläder rider på en käpphäst, han vinkar med handen i luften och en man sitter i cowboy-kläder och spelar trummor.

I höst kan du se fram emot massa roliga evenemang för barn, ett av dem är musikföreställningen Pangpang, Bönor & Banjo som visas i september. Pressbild: Daniel Milton

Redan nu på lördag 3 september startar höstens arrangemang, då kan du se Alice! – en musikföreställning med spännande animationer, med Alice Tegnérs kända och okända barnsånger – på Stadsbiblioteket.

Pangpang, Bönor & Banjo är ytterligare en härlig musikalisk föreställning i september med Teater Kung & Drottning, som visas på Regionteater Väst.

Rockringsakrobatik, lego-mania och bebisteater

I oktober kan du bland annat se energiska Catch You Later, en föreställning med HopScotch, ett belgiskt cirkuskompani som uppträder i Cirkuskvarnen i Buddeberg med rockringsakrobatik och dans. Det blir också familjelördagar med lego-mania på Aktivitetshuset Rampen och Mysrys på Kulturskolan då hela familjen är välkommen.

För de allra yngsta ordnas sagostunder på biblioteken och bebisteater med Sagofen Isadora. I december kan du se fram emot Bjällerkling med Big Wind, där tomtenissar fnissar och julkorven är på rymmen, en föreställning med julens sånger och danser.

- Vi har som vanligt försökt hitta och boka program som passar för alla åldrar, så att det ska finnas något för alla. Barnkulturprogrammet kommer att fyllas på under hösten, så håll koll på vår hemsida uddevalla.se/barnkultur för uppdaterad information, säger Charlotta Byberg, kultursamordnare.

Boka biljett i förväg

Det är gratis entré till de allra flesta arrangemangen. Du behöver dock alltid boka biljett i förväg, även till de föreställningar som är gratis.

Läs hela barnkulturprogrammet: Höstprogram 2022

Ett antal upptryckta program kommer även att finnas på bioblioteken inom kort.