Nu lanseras nytt QR-kodsystem mot klotter, nedskräpning och skadegörelse

Har du upptäckt klotter, skadegörelse eller skräp i Uddevalla centrum? Nu kan du snabbt och enkelt rapportera detta via QR-koder på skyltar som finns uppsatta på byggnader, parkmöbler och soptunnor i centrala staden. Det är Uddevalla City BID, en samverkan mellan Uddevalla kommun och fastighetsägare i centrum, som står bakom den nya funktionen. Tillsammans gör vi Uddevalla ännu bättre!

Kungsgatan med blommor i rött och vitt i förgrunden. Man ser människor som går på Kungsgatan.

Nu gör vi tillsammans centrala Uddevalla ännu tryggare, renare och snyggare med hjälp av ett nytt QR-kodsystem.

Alla som har en mobil med en QR-kodläsare kan snabbt och enkelt använda den nya funktionen. Ta fram telefonen, skanna koden och berätta vad du sett eller ta en bild. Din rapport om klotter, nedskräpning eller skadegörelse går direkt till den fastighetsägare som äger aktuell byggnad eller till Uddevalla kommun.

Det nya QR-kodsystemet lanseras fredag 23 september, men systemet är redan igång och ett antal skyltar har kommit upp runtom i centrum.

- Nu gör vi gemensam sak med fastighetsägarna i centrum för att öka tryggheten. Ett rent och snyggt centrum är en viktig del för att människor ska trivas och vilja vara i vår fina stadskärna, säger Malin Krantz, kommundirektör.

Uddevalla City BID för ett rent, snyggt och tryggt centrum

Fastighetsägarna och Uddevalla kommun arbetar inom Uddevalla City BID för en smart och hållbar stadsutveckling, och syftar till att åstadkomma ett rent, snyggt och tryggt centrum. Det geografiska område som ingår i denna satsning är kvarteren Thorild, Sundberg, Banken, Bilde, Koch, Bagge, Åberg, Hegardt och Gyldenlöve. BID är förkortning för Business Improvement District.

- I det här nya QR-kodsystemet har vi tagit bort alla hinder - det ska vara lätt för dig att berätta om du sett nedskräpning, klotter eller något trasigt. Du kan vara helt anonym, vi behöver bara veta vad som är fel för att kunna göra en åtgärd, säger Håkan Pekkari, en av fastighetsägarna i centrum som är medlem i Uddevalla City BID.

Testa QR-kodsystemet och tävla om priser

Är du nyfiken på hur QR-kodsystemet fungerar? Kom och träffa oss i korsningen Norra Drottninggatan -Kungsgatan, testa funktionen med din mobil och delta i utlottning av fina priser. Vi svarar på dina frågor och visar dig hur QR-kodsystemet fungerar. Välkommen till lansering!

Fredag 23 september klockan 13.00 -18.00

Lördag 24 september klockan 12.00 – 14. 00.

Vill du veta mer om Uddevalla City BID?

En skylt med ljusblå illustration av Uddevalla sitter på en fasad. På skylten står texten: Klotter, skadegörelse eller nedskräpning? Ta fram telefonen, skanna koden och berätta för oss. Tillsammans gör vi Uddevalla ännu bättre.Uddevalla City BID, Uddevalla kommun och fastighetsägare i samverkan. Kungsgatan 15, Kålgårdsbergsgatan 6.

Håll utkik efter skyltarna med QR-koder, där du kan skanna koden och rapportera nedskräpning, klotter eller skadegörelse.