Satsning på dans för unga tjejers hälsa

Är du ofta stressad eller trött, har du ont i huvudet eller magen?  I höst erbjuds Dans för hälsa, en förebyggande satsning som riktar sig till tjejer i åldrarna 13-19 år. Under nio tillfällen får du dansa och prova på olika dansstilar som jazz, modernt, afro och funk.

Glad dansinstruktör som hoppar

Dans för hälsa startar 28 september i Uddevalla och vänder sig till dig som är tjej och 13-19 år. Foto: Johan Bernström, Bildbyrån

Rörelseglädje, gemenskap och kravlöshet är i fokus på träffarna. Här får du komma och vara precis som du är, utan prestation.

- Detta är en hälsofrämjande satsning som provats i andra delar av landet och som ger resultat. Anna Duberg, forskare vid Örebro universitet, har tagit fram denna metod och tjejerna som deltagit mår bättre efter att ha varit med, säger Anna-Lena Elofsson, skolsköterska och kontaktperson för satsningen.

Dansa utan krav kommer att äga rum i Agnebergshallen under åtta onsdagar. Du behöver inte ha dansat tidigare, och det kommer inte att bli någon uppvisning. Träffarna innehåller uppvärmning, dans, övningar och avslappning. Det är helt gratis att vara med.

Tid och plats: onsdagar klockan 15.45-17.00 med start onsdag den 28 september, i Agnebergshallen, spegelsalen, Färgaregatan 10.

Ledare: Sandra Vega (danslärare Kulturskolan) och Anna-Lena Elofsson (skolsköterska i Uddevalla).

Anmälan: Anmäl dig till din skolas skolsköterska eller kurator, det är de som sköter anmälan till gruppen.  

Är du vuxen eller förälder och har frågor?
Prata med en skolsköterska eller kurator på någon av högstadie- eller gymnasieskolorna.

Läs mer om Dans för hälsa-metodiken