Hällebergsskolan etappvinnare i utmaningen ”På egna ben”

Just nu pågår utmaningen "På egna ben" i Uddevallas mellanstadieklasser. Barnen utmanas under 5 veckor att ta sig till sin skola genom att cykla, gå eller åka kollektivt istället för att få skjuts med bil. Vinnaren i första etappen av utmaningen är klass 4-5 på Hällebergsförsamlingen/Hällebergsskolan.

Hällebergsskolans vinnande klass står på en gräsmatta och med höstfärgade träd bakom

Stort grattis! Klass 4/5 på Hällebergsskolan är etappvinnare i utmaningen På egna ben.

På egna ben går av stapeln under höstveckorna 37-41 och är uppbyggd som en spännande poängjakt där klasserna på ett engagerande sätt tävlar om fina priser. Varje vecka koras en vinnarklass av de deltagande klasserna i Uddevalla.

Under de veckor som utmaningen "På egna ben" pågår, samlar eleverna på sig mängder av värdefull kunskap genom övningar om miljö, hälsa och trafiksäkerhet. Runt många skolor är det en livlig trafiksituation på morgonen med mycket bilar som lämnar av barn. Minskat bilskjutsande ger en säkrare och trevligare närmiljö runt skolorna. Samtidigt är det viktigt för barn i mellanstadieåldern att upptäcka att de klarar av att ta sig fram på egen hand, det ger också barnen starkare självförtroende.

Etappvinnare i "På egna ben" vecka 38

Vinnaren i första etappen av utmaningen är klass 4-5 på Hällebergsförsamlingen/Hällebergsskolan. Stort grattis till alla duktiga elever i klassen! Bra jobbat på egna ben!