Måltidens dag uppmärksammades på Nortulls äldreboende

Igår firade man måltidens dag i Sverige och även i Uddevalla. Sammanlagt så serveras 3 miljoner måltider i Sverige – varje dag! Dessa måltider bidrar till mer än bara mat i magen då de är viktiga byggstenar i ett demokratisk samhälle.

Bild på personer som äter

Helena Andersson, administratör, Roger Grantat, socialchef, Stefan Skoglund, socialnämndens ordförande, Håkan Magnusson, äldrerådets vice ordförande och Camilla Linnevi enhetschef,

Måltiderna ger en bättre hälsa, skapar ett mer jämlikt samhälle och inte minst - skapar möte och samtal mellan människor.

-För de som bor på våra äldreboenden är ofta maten den viktigaste händelsen på dagen, säger socialnämndens ordförande, Stefan Skoglund.

En av aktiviteterna igår var när måltidsservice i kommunen bjöd in politiker för att ta del av miljön och maten på Nortulls äldreboende, där de blev bjudna på Gulaschsoppa och nybakat bröd och blåbärskaka och vaniljglass till efterrätt.

- Att vi har så här fin mat för våra äldre i kommunen ska vi vara stolta över, säger Håkan Magnusson, vice ordförande i äldrerådet.