Föreläsning 23 november: Att leva i en hederskontext

Välkommen 23 november till Östraboteatern och till en föreläsning med Maria Hind Alias som ger dig kunskap om hedersförtryck och varför hederskulturen inte är kompatibel med den svenska demokratin och individens strävan efter frihet. Föreläsningen är kostnadsfri och öppen för alla som är intresserade. Anmälan krävs.

Maria Hind Alias, föreläsare

Maria Hind Alias föreläser om hedersnormer, Östraboteatern 23 november.

När: 23 november klockan 15.00 – 16.30.

Plats: Östraboteatern

Anmälan »

Sista anmälningsdag: 21 november

Arrangör: Gruppen mot hedersrelaterat våld
i Uddevalla kommun samt Hälsokällan Fyrbodal.

Frågor till: Ann-sofie Skälegård, Hälsokällan.
anne-sofie@halsokallanfyrbodal.se

OBS, ny föreläsare: Maria Hind Alias ersätter den ursprungliga föreläsaren Hanna Saadi som fått förhinder.

Om föreläsningen

Marias föreläsning bygger på berättelsen om vad hon råkat ut för, hur hon bröt sig loss och hur hon lever idag.

"Jag berättar om hur det är att växa upp i en hederskultur som tjej, vad jag fick och inte fick göra, hur det fick mig att må och hur min identitet påverkades. Hur jag träffade min man som jag senare började bli misshandlad psykiskt och fysiskt av, hur jag lämnade honom och hur hederskulturen stod i vägen för en skilsmässa. Jag särskiljer våld i nära relationer och hedersförtryck för att ge en liten utbildning i ämnet under föreläsningen. Avslutar alltid med att berätta hur min pappa bröt sig loss och hur vi idag arbetar sida vid sida mot hederskultur.”

Om Maria Hind Alias

Maria är född i Irak och kom till Sverige när hon var sex år med sina föräldrar och en syster. Maria är utbildad samhällsvetare och har jobbat inom såväl privat och offentlig sektor. Hon brinner för samhällsfrågor och är en viktig röst i debatten. Hon anlitas som föreläsare och debattör och har bland annat deltagit i SVT:s Agenda och Opinion live.