Rimnersbadet och nya Rimnersvallen växer fram

Nu händer det grejer i rask takt på Rimnersområdet. Nya Rimnersbadet börjar ta form med väggar och rumsindelning, och inom kort ska bassängerna tryckprovas med vatten för att se om betongen håller tätt. Samtidigt pågår arbeten med renovering av Rimnersvallen där stommen till västra läktaren kommer upp och löparbanorna nästan är klara.

Glada personer står framför simhallen som håller på att byggas, man ser betongväggar och vita fasadskivor

Nu börjar Rimnersbadet ta form. Maria Jacobsson, Monica Bang Lindberg, Ingemar Samuelsson, Per Bäckström och Christer Hasslebäck fick en rundtur på byggarbetsplatsen av projektledare Anders Emilsson.

I simhallen Rimnersbadet pågår gjutningsarbeten för fullt som planeras vara klara om två veckor. Vecka 44 fylls den första betongbassängen med vatten under två veckor för att se om den håller tätt. Först ut är undervisningsbassängen. Därefter testas barnbassängen, och slutligen 50-metersbassängen, som fylls vecka 3. Under vecka 8 nästa år ska alla bassängtester vara klara. Simhallen beräknas ha tätt hus i april, därefter påbörjas tätning och kakling av bassängerna.

Alla väggar till Rimnersbadet uppe till årsskiftet

En stor del av de prefabricerade betongväggarna till Rimnersbadet är på plats, samtliga väggar ska vara uppe till årsskiftet. Byggnaden har fått olika rumsindelning där man nu kan se början till det som ska vara entré, omklädningsrum, bassängutrymmen och övriga delar. Nu börjar också en del vita fasadskivor att synas utvändigt på byggnaden.

- Det känns fantastiskt kul att se att simhallen är på gång. Nu när väggarna till Rimnersbadet kommer upp börjar det bli verklighet, det känns otroligt bra efter alla år, säger Ingemar Samuelsson, kommunstyrelsens ordförande.

50 personer arbetar på Rimnersområdet

Cirka 50 personer arbetar just nu på Rimnersområdet, men när det blir som mest intensivt kommer 100 personer att jobba på byggarbetsplatsen. Bara arbetet med kakling av Rimnersbadet kommer att sysselsätta åtta personer i tio månader.

- Vi håller tidplan och budget, det har varit gynnsamt väder hela våren och sommaren för byggarbetet, säger Anders Emilsson, projektledare för Rimnersbadet och Rimnersvallen.

Västra läktaren byggs upp på Rimnersvallen

Rimnersvallen håller också på att ta form. Stommen till västra läktaren byggs just nu upp och takstolar kommer upp under vecka 44. Till årsskiftet planeras västra läktaren att ha tätt hus. Nu inleds också gjutning av bottenplattan till norra läktaren. De åtta löparbanorna är nästan klara och inom kort startar arbetet med fotbollsplanen, där det först läggs värmeslingor och dränering. Under våren görs de avslutande arbetena med fotbollsplanen.

Läs mer om Rimnersområdet, Uddevallas nya sport- och idrottscentrum

Inomhus syns betongväggarna och ventilationsrör i taket i entrédelen

Entrén till Rimnersbadet kommer att ligga en trappa upp i simhallsbyggnaden, här syns en del av Rimnersvallen och Rimnershallen i bakgrunden.

En pool med rundlar börjar ta form, man ser betongformen och fem personer står vid sidan av den blivande poolen och tittar

Barnpoolen börjar ta form.

En av bassängerna, nu syns betongväggar och byggarbete pågår med ställningar och maskiner

50-metersbassängen

Rimnersvallen syns på avstånd, det står kranar och byggmaskiner och man ser den västra läktaren komma upp

På Rimnersvallen håller stommen för västra läktaren på att komma upp och löparbanorna är i princip klara.