Uppträdande och tal på Orange Day

Den 25 november arrangerar Uddevalla kommun en manifestation med underhållning och andra aktiviteter på Kungstorget i Uddevalla för att lyfta avskaffandet av våld mot kvinnor.

Bild på 3 av deltagarna på Orange Day

Under manifestationen hör vi Emma Andersson, Polis, Lars Bäckström, tidigare landshövding och bandet TEKLA.

Under den 2 timmar långa manifestationen kommer det att vara en rad aktiviteter, bland annat uppträdande av bandet TEKLA och ABF kulturverkstán. Emma Andersson från polisen kommer att prata om hur polisen hanterar brott i nära relation och Lars Bäckström, tidigare landshövding, kommer att hålla ihop det hela och vara konferencier.

- Det här är en otroligt viktig fråga att prata om, då våld i nära relationer är ett av Sveriges största folkhälsoproblem. Under manifestationen kommer vi också prata om hur Uddevalla kommun arbetar för att motverka våld i nära relationer och vilket stöd som finns att få, säger Sandra Sundblad, enhetschef för enheten mot våld i nära relationer, på Uddevalla kommunen.

Manifestationen avslutas genom att man gemensamt tänder ljus.

Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor instiftades av FN:s generalförsamling 1999 och Orange Day startade 2008 av dåvarande generalsekreterare.

Program

Manifestationen startar kl.16.00

  • Inledning - Lars Bäckström, konferencier
  • Underhållning - TEKLA
  • Om Orange Day - styrgrupp
  • Underhållning - ABF Kulturverkstán, med unga deltagare
  • Hur arbetar polisen med frågan - Polis Emma Andersson
  • Ljusmanifestationen och avslutning - Lars Bäckström