Var med och tävla i Decembersimmet

Hur långt kan du simma på en månad? Walkesborgsbadet startar 1 december en rolig och hälsofrämjande utmaning. Simma så långt du orkar under december, alla kan vara med!

Illustration med två personer som simmar i en pool, samt en röd prisrosett med en pokal i mitten

Antar du utmaningen och deltar i Decembersimmet?

Utmaningen kallas Decembersimmet och genomförs i Walkesborgsbadet. Du kan som mest simma 3 000 meter per dag, och du får själv hålla räkningen på hur långt du simmar. Tävlingen är indelad i motionsklass och i snabbaneklass, en vinnare i vardera klassen kommer att utses.

Tävlingen pågår 1 december – 31 december och är öppen för alla, ingen åldersgräns finns. Det enda kravet är att du kan simma. Det kostar inget att vara med i tävlingen, men du behöver betala entré som vanligt till Walkesborg med entrébiljett eller entrékort.

Förstapriset är ett 6 månaders entrékort till Walkesborgsbadet för alla familjemedlemmar som är skrivna på samma adress.

- Decembersimmet var en succé förra året varför vi på begäran kör det i år igen. Tävlingen är också ett sätt att främja folkhälsa och simkunnighet. Nu håller vi tummarna för att vi slår antalet deltagare som var med förra året, säger Louise Boman på Walkesborgsbadet.

Vill du vara med i Decembersimmet?

Anmäl dig till badpersonalen inne i simhallen vid bassängerna från 1 december. Personalen kommer att anteckna namn och antal längder varje gång du simmat. Kulram finns att låna i simhallen om du vill ha hjälp att hålla koll på antal simmade längder. Tävlingen pågår under simhallens ordinarie öppettider. Lycka till!

Walkesborgsbadets öppettider och mer information