Kostnadsfria broddar till dig över 70 år

Vill du undvika att halka när det är is och snö ute? Du som är 70 år eller äldre kan hämta ett kostnadsfritt halkskydd med start från måndag 28 november. Kravet är att du ska vara bosatt i Uddevalla kommun.

Man ser ett par broddar med dubbar som sitter på ett par bruna stövlar

Broddar kan hjälpa dig när det är halkigt ute.

Erbjudandet med kostnadsfria broddar är ett led i kommunens satsning på att minska antalet fallolyckor bland äldre.

Utdelningen av broddar pågår fram till dess att lagret är slut. Det är Hemmafixarna som sköter utdelningen på flera olika platser i Uddevalla.

Broddar delas ut vid entréerna på följande platser

• Måndag 28 november Skogslyckans trygghetsboende vid Skogslyckans torg, klockan 10-12
  • Tisdag 29 november Sofiedals trygghetsboende, Sofiedalsvägen, Ljungskile, klockan 10-12
  • Onsdag 30 november Rotviksbro vård- och omsorgsboende, Rotviksbro, klockan 10-12
  • Torsdag 1 december Norgårdens serviceboende, klockan 10-12
  • Fredag 2 december Ryttaren café och aktivitetscenter, Södra Drottninggatan 16, klockan 10-12
  • Från måndag 28 november kan du hämta broddar på Kontaktcenter, Rådhuset vid Kungstorget. Måndag-fredag 08-16.30.

Du behöver visa upp legitimation när du hämtar ut dina broddar. Om det är någon annan som hämtar ut broddar till dig, behöver den personen ha med sig din legitimation. Begränsningen är ett par broddar per person.

Har du frågor om broddarna? Kontakta Hemmafixarna, telefon 0522-69 51 00.