Glittrande nyårskonsert på Kungstorget

Välkommen att fira in det nya året med en sprakande nyårskonsert på Kungstorget! Du får uppleva ett glittrande scenprogram med bland andra stjärnskottet Rejhan Bellani, känd från tv-programmet Talang. Det blir också körsång, nyårstal och en spännande ljussättning av torget.

Kungstorget i snö med julgran och klocktornet

I år blir det nyårskonsert på Kungstorget under nyårsafton.

Nyårskonserten startar klockan 16.00 på nyårsafton den 31 december.

- Vi gör ett gediget scenprogram med lokala artister, det blir ett riktigt familjeprogram. Vi kommer att skapa lite extra feststämning vid Kungstorget och hoppas många vill uppleva detta, säger Kerstin Karlsson och Pontus Blom, kultursamordnare och arrangörer på kultur och fritid.

Konferencierer för nyårskonserten är Emma Esbjörnsson och Vilmer Jendevi från Uddevalla Unga Teatersällskap.

På scen kommer nyårsklassiker att framföras av kören Odd Singers. Nyårstalet hålls av Christina Nilsson, kommunfullmäktiges ordförande.

Kungstorget ramas in med belysta fasader

Den kommande Melodifestival-artisten Rejhan Bellani kommer att sjunga solosång och andra sånger tillsammans med sångerskan Elenore Järnberg. De kompas av tonsättaren och musikern Ingemar Thorell på piano.

För att skapa lite extra stämning kommer Kungstorget att ramas in med belysta fasader. Ljussättningen sker i ett samarbete med Skogslyckans fritidsgård.

- Vi hoppas att nyårskonserten på Kungstorget kan bli starten på en ny och festlig tradition i Uddevalla. Konserten blir något nytt att samlas kring och ersätter tidigare års nyårsfyrverkerier, säger Kerstin Karlsson och Pontus Blom.

Varmt välkomna till nyårkonsert!

Tid och plats: Lördag 31 december klockan 16.00-16.45 (cirka), Kungstorget i Uddevalla