En vår fylld med barnkultur

Vill du se teater, dans, eller gå på sagostund eller Cirkuslördag med ditt barn under våren? I barnkulturprogrammet kan du få massor av roliga tips! Det blir ”Mitt i musiken” för alla åldrar på Kulturskolan 4 februari och första teaterföreställningen ”Tango” kan du se redan 10 februari.

En man och en kvinna sitter på en filt, mannen håller i en bebisdocka och plockar kanelbullar av tyg, kvinnan håller i en jättestor kanelbulle av tyg och gapar som om hon ska ta en tugga

I vår kan du bland annat se teaterföreställningen "Svempas nappar" med Teater Tre. Foto: Alex Hinchcliffe och Martin Skoog.

- Vi har försökt få till en bra blandning så att det ska finnas något för alla åldrar. En favorit i repris är Aaooii med Sagofen Isadora för de allra yngsta. Två större satsningar är Cirkuslördag på Rampen i mars och firandet av Internationella barnboksdagen på Stadsbiblioteket i april, då det blir många olika aktiviteter hela dagen, säger Charlotta Byberg, barnkultursamordnare.

Först ut är ”Mitt i musiken” på Kulturskolan 4 februari, följt av teaterföreställningen ”Tango” med Hedmans teater, som visas 10 februari på Dalabergs bibliotek och 11 januari på Stadsbiblioteket.

Kommande föreställningar i vår

Under våren kan du se fram emot föreställningarna ”Osamsas” och ”Svempas nappar” med Teater Tre, ”Om trollen kommer”, ”Cash money flow” och ”Loop” med Regionteater Väst, ”I Aisopos värld” med Teater Tilt, ”Cirkus Gaston (och Caligari)” med Gaston och Cagliari, ”Bokronden” med Embla dans & teater, och ”Aaooii” och ”1,2,3” med Sagofen Isadora. Det blir också sagostunder på biblioteken och mycket annat.

- Gå gärna in redan nu och kolla vilka föreställningar du är intresserad av att se med ditt barn eller barnbarn! De allra flesta evenemangen är gratis, men du behöver oftast boka plats, säger Charlotta Byberg.

Läs det digitala barnkulturprogrammet

Hela barnkulturprogrammet finns digitalt här på uddevalla.se Läs hela barnkulturprogrammet: Barnkulturprogram vår 2023 - Uddevalla kommun

Håll dig uppdaterad på uddevalla.se/barnkultur, fler evenemang kommer att bokas under våren.

Vill du hellre ha barnkulturprogrammet i pappersform? På biblioteken kan du hämta tryckta exemplar av barnkulturprogrammet.