Idag är det hemtjänstens dag

Visste du att cirka 1000 personer i Uddevalla kommun får någon form av stöd i vardagen från våra medarbetare inom hemtjänsten? Idag den 27 januari är det hemtjänstens dag. Det firas med att all kommunal hemtjänstpersonal bjuds på tårta. 

Hemtjänstpersonal står framför en vägg med stenar i olika färger

Medarbetare som arbetar i hemtjänstgrupperna Skogslyckan söder och norr samt Hedegärde. Från vänster: enhetschef Malin Engelbrektsson, Fatmire Murseli, Anna Dalqvist, Bert Christensen, Annika Karlsson, Farah Altatan, Jela Peternel, Alexandra Blad Camilla Jansson Gabriella Olsson, Ebba Andreasson, Edvin Fridman, enhetschef Erika Lindqvist.

I Uddevalla finns 18 hemtjänstgrupper utplacerade över hela kommunen där ungefär 350 medarbetare har sin anställning. Det stöd som hemtjänsten erbjuder kan vara allt ifrån hjälp med påklädning till social samvaro och promenader. I Uddevalla finns också privata aktörer som erbjuder hemtjänst.

”Ett fantastiskt varierande och meningsfullt arbete”

Några hemtjänstgrupper har sina lokaler på Skogslyckan, och en av de som arbetar där är undersköterskan Jela Peternel. Hon har arbetat inom hemtjänsten i 25 år och berättar att hon planerar att gå i pension nästa år.

- Jag trivs och har alltid trivts jättebra med att jobba inom hemtjänsten, det är ett fantastiskt varierande och meningsfullt arbete, säger Jela.

”Jag gillar hemtjänstpersonalen”

I en närliggande lägenhet bor Vincent Gustafsson, snart 80 år, som träffar hemtjänsten dagligen. Idag är det Alicia Olsson som besöker honom. Vincent har bara bott i lägenheten i några månader, men trivs redan mycket bra. Han har närhet till matservering där han också kan träffa andra seniorer, vilket är något som han menar är viktigt för att må bra.

- Jag gillar verkligen hemtjänstpersonalen, för de är både förståndiga och hjälper mig så fint, varje dag. Hade jag inte haft hemtjänsten hade dagarna inte fungerat, det vet jag säkert, säger Vincent och ler tacksamt mot Alicia.

Jobba hos oss i sommar!

Är du intresserad av ett sommarvikariat inom socialtjänsten? Eller vet du någon annan som är intresserad? För mer information och ansökan gå in på Sommarvikarier vård och omsorg 2023

Vincent Gustafsson och Alicia Olsson ser glada ut och tittar på varandra

Vincent Gustafsson får hjälp av Alicia Olsson från hemtjänsten.