Blekets förskola invigd med sång och musik

På måndag förmiddag invigdes Blekets nya förskola med musik och sång. Invigningstalet stod rektorn Michaela Eldborn och utbildningsnämnden ordförande Roger Ekeroos för.
- Förskolan är helt perfekt men den skulle inte vara någonting utan alla barn som är här och all fin personal som arbetar här, säger Michaela Eldborn, under invigningstalet.

Rektor Michaela Eldborn och barn- och utbildningsnämndens ordförande Roger Ekeros invigningstalade.

Rektor Michaela Eldborn och barn- och utbildningsnämndens ordförande Roger Ekeroos invigningstalade.

Den nya förskolan ligger naturskönt i en dalgång, med väl tilltagna ytor ute att för barnen att leka på. Förskolan är byggd i två plan, i grått tegel i olika nyanser och är klätt med grått plåttak.

Sammanlagt på förskolans alla hemvister rymmer det 110 barn. Just nu är det 95 inskrivna barn fördelat på sex hemvister, med tre olika åldersindelningar.

Flexibla lösningar

Varje hemvist består av öppna ytor och ett par rum där man kan stänga dörren.
- Det är för att så mycket som möjligt kunna ha små barngrupper. Sen brukar vi dela upp dem så att hälften är ute och hälften är inne, säger Michaela Eldborn, rektor på Blekets förskola. 

 


Förskolan matsal är öppen upp till nock och bjuder på mycket rymd och ljus.
- För de som inte trivs med att äta i den stora matsalen kan man man äta i något av de mindre rummen. Här äter de i omgångar med 30 barn i taget. Men då hemvisterna är olika stora får de blanda sig, vilket är bra, fortsätter Michaela.

Köket är ett så kallat tillagningskök, där man tillagar man från grunden. Just den dagen vi är på plats luktar det orientaliskt vilket visar sig vara rätt då det är Tikka Masala som står på dagens meny.

Stor ateljé 

Förutom att det finns lekytor i alla rummen, så finns det en större gemensam lekyta, ett så kallat rörelserum, där man kan ha större leksaker som rutschkanor med mera. Intill ligger även en stor ateljé där barnen kan kreera fritt.

Det finns små detaljer som skapar stor nytta för personalen som arbetar på förskolan.
- Det är väldigt bra med de här låga fönstren då man har små barn utanför som sover i vagn. Då ställer man upp vagnen utanför så kan man se dem, men även för att barnen ska kunna se ut, avslutar Michaela Eldborn, för att rusa vidare till nästa grupp som är nyfikna på den nya förskolan.