Framtidsdagen på Uddevalla Gymnasieskola

Kriminaltekniker, militärer, socialpedagoger och apotekare var några av de yrkesgrupper som berättade om sina arbetsliv på Framtidsdagen.

Flera olika yrkesgrupper delade med sig av sina erfarenheter.

Torsdagen den 16:e mars var det äntligen dags för den årliga mycket uppskattade Framtidsdagen för alla elever i årskurs 3 på Uddevalla Gymnasieskola. De cirka 900 eleverna fick chansen att lyssna till informationspass rörande yrken, arbetsmarknad, utbildningar och annat matnyttigt inför vuxenlivet.

Eleverna fick välja informationspass

Agnebergsskolan besöktes av ett 70-tal gäster som höll i ett 50-tal olika pass, där eleverna hade chans att välja att lyssna till fyra pass vardera.

-Det är så roligt att vi kan erbjuda våra elever ett brett utbud av informationspass. Vi har besök av kriminaltekniker, fordonsmekaniker inom elbil, socialpedagoger, apotekare, personer som berättar om hur man startar eget företag och utlandsstudier. Ja, ni förstår det finns något för alla, säger Terese Bernhardsson, en av Uddevalla Gymnasieskolas sju studie- och yrkesvägledare som årligen arrangerar Framtidsdagen.

Uddevallas Jobb och Utbildningsmässa

Parallellt med passen inne på Agneberg pågick Uddevalla Näringslivs Jobb- och Utbildningsmässa i Agnebergshallen dit alla elever, även eleverna i årskurs 1 och årskurs 2 på gymnasiet, var välkomna för att träffa arbetsgivare och utbildningsanordnare från vårt närområde.