Nu kommer vårblommorna

Nu planteras vårblommorna! Blommorna går i år i starka färger och de allra första placeras ut i urnor i centrala Uddevalla. Sammanlagt är det cirka 6 400 plantor som kommer att sprida vårfägring.

En kvinna i orange arbetskläder håller i två tråg med gula och blå penseer

Anna Jonsson från gatu- och parkenheten med några av årets vårblommor.

Vårens blommor består av pingstliljor, minipåskliljor, penséer, gyllenlack, alunrot och förgätmigej. Färgerna går i orange, rött, lila, blått och gult.

- Vi vill ha lite starka färger på årets blommor så det lyser upp, och återanvänder plantorna av alunrot som fått övervintra hos oss sedan i höst. Vintern har haft ett hårt grepp, så vi är lite senare än vanligt med att plantera vårblommorna, säger Sophia Pagerup, arbetsledare gatu- och parkenheten.

Vårblommor kommer att planteras ut i urnor på Kungsgatan, Kungstorget, Norra Drottninggatan, Hasselbacken och Dalaberg. När det blivit lite varmare kommer en del plantor även att planteras i rabatter längs Södra Hamngatan, samt i Margretegärdeparken och Thordénparken där det också placeras ut urnor. Även vid Ljungskile torg och vid Stadshuset i Uddevalla kommer det att planteras vårblommor i urnor.

En färdigplanterad urna med en skylt där det står Dalaberg

De första urnorna kommer att placeras ut inom kort på Kungstorget och på Dalaberg.

Två kvinnor sitter på huk vid massor av plantor med blå penseer

Sophia Pagerup och Jenny Larsson vid de blå penséerna. I årets planteringar blir det klara färger som går i gult, orange, rött, lila och blått.

gula minipåskliljor

I planteringarna kommer det bland annat att finnas minipåskliljor.

En man och en kvinna med orange kläder står vid en stor kruka med plantor i

Victor Reteike och Anna Jonsson hjälps åt med planteringen i en av de stora urnorna.