Rimnersvallen tar form

Rimnersvallen som ska stå klar i augusti kommer att bli en högklassig arena för fotboll, friidrott och parasport. Nu pågår arbetet med fotbollsplanen, där gräset kommer att sås nu i maj. Östra och norra läktarna är i princip klara och arbete pågår med den västra läktaren.

En kvinna och en man står i gula varselkläder och bygghjälmar framför Rimnersvallen

Projektledarna Cecilia Wahlskog och Anders Emilsson framför det pågående bygget av Rimnersvallen, i bakgrunden syns västra läktaren.


Rimnersvallen ska när den är färdig klara standardkraven för parasport, SM i friidrott och Superettan för fotboll.

- Vi följer tidplanen för bygget av Rimnersvallen och budgeten hålls. Nu har vi börjat iordningställa fotbollsplanen. Vi har lagt värmeslingor i marken, och nu fylls planen med det första lagret sand. Nästa steg är att göra iordning växtbädden, gräset ska sås i maj. I mitten av augusti ska fotbollsplanen vara klar, säger Cecilia Wahlskog, projektledare för Rimnersvallen.

På Rimnersvallen pågår följande

Västra läktaren: installationsarbeten invändigt, murningsarbete, väggar putsas, kakling pågår. Utvändigt sker också arbeten, bland annat fogas gradängerna och fasaden färdigställs. Västra läktaren kommer att rymma 1600 åskådare. Läktaren är tillgänglighetsanpassad, samt anpassad efter de krav som ställs för fotboll i Superettan och för parasport. I läktaren finns bland annat omklädningsrum, duschar, toaletter, förråd, kiosker, hiss, konferensrum och mediarum. Det finns också en kameraplats för media uppe på taket för direktsändningar i tv.

Norra läktaren: i princip klar. Invändiga installationer pågår. Skyddsräcken och grindar ska monteras. Läktaren är en ståplatsläktare för 1700 åskådare. Invändigt ryms kiosk, tillgänglighetsanpassade toaletter och förråd.

Östra läktaren: i princip klar. Invändiga installationer pågår. Alla takarbeten är klara och huset är tätt. Just nu sker arbeten med ytskikt, väggar putsas, kakling och målning pågår, räcken ska sättas upp. Läktaren är tillgänglighetsanpassad samt anpassad efter de krav som ställs för fotboll i Superettan och för parasport. Läktaren innehåller kiosk, omklädningsrum, duschar, toaletter, förråd och förbindelsegång till Rimnershallen. Östra läktaren har plats för 700 åskådare.

Friidrottsytor: löparbanor klara för hyvling i maj, därefter ska de asfalteras. Två längdhoppsgropar klara intill östra läktaren. Övriga friidrottsdelar färdigställs i juni.

Här ovan kan du se en film från det pågående bygget av Rimnersvallen.
Du kan också se en syntolkad version av filmen på Youtube

Mer information om Rimnersvallen

Fotbollsplanen med värmeslingor

Arbetet pågår just nu med fotbollsplanen på Rimnersvallen, där gräset kommer att sås nu i maj.

Västra läktaren

På västra läktaren pågår arbete både invändigt och utvändigt.