Gå en guidad parkvandring med appen Upplev Uddevalla

Vill du uppleva Uddevallas gröna oaser? Nu kan du ladda ner en guidad digital parkvandring i appen Upplev Uddevalla. Den guidade turen tar dig med på en 4,3 kilometer lång promenad i centrala Uddevalla, med start i Cirkusparken.

En skylt vid ingången till Margretegärdeparken

Gå en guidad digital parkvandring i Uddevallas vackra parker!

Den guidade parkvandringen belyser platsernas historia, och tanken bakom parkernas tillkomst. Det finns ett kartstöd i appen, så att du ser var du befinner dig och parkvandringens sträckning. I parkvandringen ingår nio olika stopp, från Cirkusparken via bland annat Sörkälleparken, Hasselbacken, Margretegärdeparken och Museiparken upp till slutmålet Skansberget.

- Uddevalla är en stad som är rik på gröna oaser, väl värda att besöka. Det finns fantastiskt fina miljöer i staden, dessa vill vi lyfta fram och visa, säger Roger Salomonsson, Destination Uddevalla.

Parker viktiga för människors hälsa och välmående

Den guidade parkvandringen är resultatet av ett samarbete mellan Uddevalla kommun och Destination Uddevalla. Idéerna till denna vandring väcktes under den parkkongress för stadsträdgårdsmästare som anordnades i Uddevalla under förra året, då det bland annat anordnades guidad parkvandring.

- Vi månar om och vill lyfta våra fina gröna parker, de har stor betydelse för människors hälsa och välmående. Det är jätteroligt att den digitala guidade parkvandringen nu är klar, säger Madelene Pettersson, trädgårdsingenjör i Uddevalla kommun.

Vill du gå den guidade parkvandringen?

Ladda ner appen Upplev Uddevalla. Den finns både på Google play och Appstore. Välj ”Guidade vandringar” och ”Parkvandring i Uddevalla centrum”