Trygghetsprat med invånare fortsätter i höst

Trygghet i fokus! I förra veckan fanns ridande poliser, kommunpolisen, ordningsvakter och personal från Uddevalla kommun på plats vid Kampenhof. Syftet var att möta kommunens invånare och prata om trygghet, en satsning som fortsätter i höst.

Samlingsbild med glada människor som står framför en glascontainer

Åsa Strömberg, Unni Noren, Mirza Palislamovic, Miranda Gjelseth, Viggo von Arbin, Robert Hansson, Tony Bengtsson och Ulrika Engelbrektsson svarade på kommuninvånarnas frågor om trygghet.

- Vi vill få allmänheten att känna sig tryggare i området, det är därför vi valt just Kampenhof. Många invånare upplever otrygghet här, men när vi tittar på den faktiska brottsstatistiken så visar den att det inte inrapporteras eller anmäls så mycket incidenter, säger Ulrika Engelbrektsson, säkerhetssamordnare i Uddevalla kommun.

Är du trygg i Uddevalla?

Är du trygg i Uddevalla? Gäller det alla tider på dygnet? Finns det några områden där du känner dig otrygg? Det var några av frågorna som nyfikna kommuninvånare fick svara på. En av dem var Thomas Björklund som bor i Uddevalla.

- Jag känner mig inte otrygg på något sätt. Jag tycker det är bra cykelvägar, det är upplyst och öppet, och ordningsvakterna ger ett visuellt trygghetsintryck, säger han.

Ordningsvakterna Viggo von Arbin och Mirza Palislamovic upplever också att det är tryggt i centrum, både längs Kungsgatan och Kampenhhof. Det har blivit lugnare.

- Det är många från allmänheten som kommer fram och säger att de uppskattar vårt arbete, säger Viggo von Arbin.

Ridande poliser väckte uppmärksamhet

De ridande poliserna Marie och Sofia var också på plats vid Kampenhof och centrum med sina tränade hästar Viggo och Zeke. Hästarna väckte lite extra uppmärksamhet. Det finns sammanlagt sex ridande poliser med bas i Göteborg, som gör uppdrag i hela Västra Götaland.

- Vi är som en vanlig patrull fast till häst. Vi får väldigt mycket förfrågningar, vi deltar vid fotbollsmatcher, cruising, festivaler, kungabesök. Det är ett väldigt kontaktskapande arbete, många är väldigt glada när vi kommer, säger Marie.

Mer trygghetsprat under hösten

Det blir en fortsatt satsning på trygghetsprat med kommuninvånare i höst. Allmänhetens tankar kring trygghet är jätteviktigt att ta del av och vi vill informera om det tryggarbete som redan görs i kommunen, exempelvis drogförebyggande arbete och andra insatser.

- Det här är ett lyckat koncept, så det fortsätter i höst här på Kampenhof. Vi återkommer med mer information om datum och tider efter sommaren, säger Ulrika Engelbrektsson.

Två kvinnliga poliser i uniform sitter på en svart och en brun häst.

De ridande poliserna Marie och Sofia med hästarna Viggo och Zeke.

En man och två kvinnor står tillsammans

Uddevallabon Thomas Björklund pratade med Åsa Strömberg och Unni Norén från Uddevalla kommun.

Tre män står framför Kampenhof, två av dem har blå arbetskläder och gula västar, mannen i mitten har inte uniform

Ordningsvakterna Viggo von Arbin, Robert Hansson och Mirza Palislamovic från Q Security.