Uddevalla kommun flaggar på Ukrainas nationaldag

Uddevalla kommun uppmärksammar Ukrainas självständighetsdag den 24 augusti genom att flagga med Ukrainas flagga och den svenska flaggan i Uddevalla och Ljungskile. Under eftermiddagen samma dag deltar kommunfullmäktiges ordförande Christina Nilsson i en fredsmanifestation som anordnas av Uddevalla FN-förening.

Ukrainas flagga vajar på en flaggstång intill den svenska flaggan och man ser Kungstorget och ett par byggnader i bakgrunden

Ukrainas flagga kommer bland annat att synas på Kungstorget den 24 augusti.

Ukrainas flagga kommer att synas på Kungstorget i Uddevalla, på Västerbron samt utanför Stadshuset. I Ljungskile kommer flaggningen att ske på torget.

- Vi var snabba med att ta emot flyktingar här i Uddevalla när kriget startade, och vi jobbar fortsatt med att ta emot människor på flykt från Ukraina. Vi vill genom att flagga med Ukrainas flagga visa vårt stöd för Ukrainas folk, som är så utsatta i detta fruktansvärda krig, säger Christina Nilsson, kommunfullmäktiges ordförande.

Fredsmanifestation med musik och tal

Uddevalla FN-förening arrangerar den 24 augusti en fredsmanifestation som inleds med samling i Kochs gränd. Därefter går tåget med Uddevalla stadsmusikkår i spetsen vidare längs Kungsgatan till Bohusläns museum. Cirka klockan 17.40 hälsar konferencier välkomna och det blir tal av kommunfullmäktiges ordförande Christina Nilsson.

Fredsmanifestationen startar klockan 17.00 vid Kochs gränd torsdag 24 augusti.

Mer information om manifestationen