Gör din röst hörd - nominera dig till ungdomsfullmäktige

Vill du också vara med och engagera dig för att unga ska få det bättre i Uddevalla? Ungdomsfullmäktige är ett sätt för dig som går i högstadiet eller gymnasiet att påverka i Uddevalla. Från den 23 augusti till 6 september kan du som är mellan 13-18 år nominera dig till ungdomsfullmäktige via uddevalla.se/ungdomsfullmaktige.

Ungdomar sitter vid ett u-format bord i en sal med vita pelare och röd matta

Vill du också engagera dig och vara med i ungdomsfullmäktige? Nu kan du som går i högstadiet och gymnasiet nominera dig själv!

När alla nomineringar kommit in är det dags för val till ungdomsfullmäktige, ett val som kommer att ske digitalt. I valet till ungdomsfullmäktige som sker den 12-20 september på skolor och fritidsgårdar har du som nominerat dig chans att bli invald till ungdomsfullmäktige!

Så varför ska du nominera dig?

  • Du vill göra det bättre för unga i Uddevalla
  • Du vill inte vänta tills du fyller 18 år och får rösta i valen, utan du vill påverka redan nu
  • Du får en unik erfarenhet att skriva i ditt CV
  • Du får träffa politiker som bestämmer i kommunen
  • För ditt engagemang i ungdomsfullmäktige får du även ekonomisk ersättning, på samma sätt som politiker i kommunfullmäktige får

Ledamöterna i ungdomsfullmäktige ska se till att politikerna får med ungdomars perspektiv när de fattar sina beslut. Ungdomsfullmäktige består av unga representanter från kommunens högstadieskolor och gymnasieskolor, från fritidsgårdarna och från kommunfullmäktigepartiernas ungdomsförbund. De unga som väljs in till ungdomsfullmäktige har sin plats under ett års tid.

Gör din röst hörd!

Låter det intressant? Gå in och nominera dig nu genom formuläret på webbsidan. Varför vill just du vara med i ungdomsfullmäktige? Hur vill du förbättra för ungdomar i Uddevalla? Hur kommer du som representant att bidra i ungdomsfullmäktiges arbete?

Har du frågor? Kontakta ungdomsfullmäktige via e-post: ungdomsfullmaktige@uddevalla.se

Ungdomsfullmäktige finns också på instagram