Satsning på dans för unga tjejers hälsa

Är du ofta stressad eller trött, har du ont i huvudet eller magen?  I höst erbjuds Dans för hälsa, en förebyggande satsning som riktar sig till tjejer i högstadiet och gymnasieskolan. Under tio tillfällen får du dansa och prova på olika dansstilar som jazz, modernt och afro.

Glad dansinstruktör som hoppar

Dans för hälsa startar 1 mars i Uddevalla och vänder sig till dig som är tjej och 13-19 år. Foto: Johan Bernström, Bildbyrån

Rörelseglädje, gemenskap och kravlöshet är i fokus på träffarna. Här får du komma och vara precis som du är, utan prestation.

- Detta är en hälsofrämjande satsning som provats i andra delar av landet och som ger resultat. Anna Duberg, forskare vid Örebro universitet, har tagit fram denna metod och tjejerna som deltagit mår bättre efter att ha varit med, säger Anna-Lena Elofsson, skolsköterska och kontaktperson för satsningen.

Dansen kommer att äga rum i Agnebergshallen under tio onsdagar. Du behöver inte ha dansat tidigare, och det kommer inte att bli någon uppvisning. Träffarna innehåller uppvärmning, dans, övningar och avslappning. Det är helt gratis att vara med.

Tid och plats: onsdagar klockan 15.45-17.00 med start onsdag den 20 september, i Agnebergshallen, spegelsalen, Färgaregatan 10.

Ledare: Cecilia Bäck, Anna-Lena Elofsson och Jennie Axelsson (Elevhälsan, Barn-och utbildningsförvaltningen, Uddevalla kommun).

Anmälan: Ta kontakt med din skolsköterska eller kurator om du har intresse av att delta.

Är du vuxen eller förälder och har frågor?
Ta kontakt med någon av kommunens skolsköterskor eller kuratorer för mer information.

Läs mer om Dans för hälsa-metodiken